Bitlis'te ''4. Geleneksel Sünnet Şöleni'' Düzenlendi

Bitlis Belediyesi'nce ''4. Geleneksel Sünnet Şöleni'' düzenlendi.

Bitlis Lisesi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, seçildikleri günden bu yana, kentte birçok sosyal etkinliği başlattıklarını ve bunlarıi geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

İlk şölende 125 çocuğu sünnet ettirdiklerini anımsatan Alaydın, şöyle konuştu:

''Özellikle bu etkinliğe katılan ailelerimizi tebrik ediyorum. İlk sünnet etkinliğini yaptığımızda 125 çocuğu sünnet ettiirdik. Bu yıl ise 325 çocuğu sünnet ettiriyoruz. Gelecek yıl bu sayıyı 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Sosyal faaliyetlerimiz devam ediyor. önümüzdeki ramazan ayında 30 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca bu yıl iftarlarımıza yeni bir anlayış getirdik. Her mahallede en az bir gece olmak üzere iftar çadırı kuracağız.''

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise belediyelerin görevinin sadece altyapı hizmeti sunmak ve çöp toplamak olmadığını bildirdi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'ın sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini belirten Kiler, ''Başkanımız düzenlediği sünnet şöleniyle muhtaç ailelere yardım ediyor. Çiftlerin toplu nikahlarını kıyıyor. Geçtiğimiz hafta 19 çift için, toplu nikah töreni düzenledi.

Ayrıca belediye başkanı kurulan sosyal marketle fakirlere yardım ediyor'' dedi.

AK Parti Milletvekili Vedat Demiröz de Bitlis Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Demiröz, ''Belediye başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu sünnet şöleni her zaman devam edecek. Sizlere hizmet etmeyi görevimiz olarak gördük'' diye konuştu.

Kaynak: AA