Annan: Suriye'deki Ölümlerden Hepimiz Sorumluyuz

BM'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, uluslararası kamuoyunun güçlü desteğine rağmen Suriye'deki krizin daha da derinleştiğini belirtti.

Annan, Cenevre'deki toplantıya katılanlara, "Suriye'de yaşanan katliamın tek sorumlusu askerler değil. Bir türlü anlaşamayan sizler de Suriye'de öldürülen her kişiden sorumlusunuz." şeklinde konuştu.

Kofi Annan, İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşen Suriye konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "Suriye'deki kriz çözülmezse, bu tüm bölgeyi ateşe verir ve uluslararası bir krizin doğmasına sebep olur." ifadelerini kullandı.Uluslararası bir konsensüse varılamadığı takdirde Suriye'deki krizin daha da derinleşeceği uyarısında bulunan Annan, "Eğer bu toplantıda bulunan sizler bir anlaşmaya varmazsanız, bundan en büyük zararı şimdiye kadar olduğu gibi Suriye halkı çekecek. Suriye'de yaşanan katliamın tek sorumlusu askerler değil. Bir türlü anlaşamayan sizler de Suriye'de öldürülen her kişiden sorumlusunuz." şeklinde sert konuştu.

"Bugün burada doğru bir karar alamazsak tarih bizi ağır bir şekilde yargılayacaktır." diyen Annan, toplantıya katılan ülkelerin ortak bir karara varmaktan başka lüksleri bulunmadığını vurguladı .