Etkinlikte Otomobil Lastiği ve Balık Ağı Gibi Malzemeler Çıkarıldı

Bodrum'a bağlı Yalıkavak beldesindeki iskelede, su altı robotu ve dalgıçların katılımıyla deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği ile Yalıkavak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen deniz dibi temizliğine katılan 25 dalgıç, Yalıkavak İskelesi'nde dalış yaptı.

Dalgıçlar su altından otomobil lastiği, balık ağı, cam şişe ve atık malzemeler çıkarttı. Malzemeler etkinliğe katılan çevrecilerin yardımıyla bir kamyonete konularak çöplüğe götürüldü.

BORABDER 2. Başkanı Mustafa Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği, çocuklar ve gençlere çevre temizliği bilincini aktarmak ve gelecek nesillere temiz bir Bodrum bırakmak düsüncesiyle düzenlediklerini söyledi.

Su altı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Derneği Başkanı Erkan Ayral ise etkinlikte 20 kilogram ağırlığında, deniz dibini görüntüleme özeliği bulunan robot kullanıldığını söyledi.

Derin bölgelere ulaşabilme yeteneğine sahip robotun, kablolu sistemle görüntüyü ilettiğini dile getiren Ayral, deniz dibi temizliğinde kullanılan paletli araçların üretildiğini, benzer tasarımların Türkiye'de de yapılabileceğini bildirdi.

Öte yandan, Gündoğan beldesinde yaşayan şarkıcı Özlem Tekin de iskeleye geldi.

Tekin, çevreci dostlarının yanında olmak istediğini belirterek, gelecek yıl yapılacak temizliğe konser vererek renk katmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA