CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Bu iktidar özgürlüklerin önünde duvar örmektedir'' dedi.

CHP Çankırı İl Başkanlığı'nın 100. Yıl Kültür Merkezi'nde yapılan 34. olağan il kongresi'nde Divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın seçildi. Günaydın, son genel seçimlerde CHP'nin 33 ilde milletvekili çıkaramadığını anımsatarak, ''O kadar kararlıyız ve inançtayız ki; ilk genel seçimlerde bu illerin her birinden CHP milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Gerçekten ilinin ve yurttaşlarının hakkının ve hukukunun, nasıl korunacağını milletvekili arkadaşlarımız parlamentoda çok iyi bir şekilde gösterecekler'' diye konuştu.

CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin AKP iktidarları ile birlikte bir önceki döneme göre, özgürlüklerde, haklarda, cumhuriyetin temel değerlerinde, özel haklarda ve demokraside geriye gittiğini öne sürdü.

Türkiye'nin 10 yıllık dönemde kazandığı hiçbir şeyin olmadığını iddia eden Hamzaçebi, Başbakan'ın balkonda özgürlük ve demokrasi mesajları verdiğini, balkondan indiğinde ise hepsini unutuğunu öne sürdü.

Millet adına karar vermesi gereken özgürlüklerin önünü açması gereken yargının, bugün özgürlüklerin önünde bir engel oluşturduğunu savunan Hamzaçebi, şöyle konuştu:

''Yargı, özgürlüklerin önünü açmak zorundadır. Yürütme organları özgürlüklerin önünü açmak için vardır. Bugün Türkiye'de maalesef bunun tersi bir anlayış vardır. Bu iktidar özgürlüklerin önünde duvar örmektedir. Bu iktidar 2012 Türkiye'sinde duvar örmektedir. Öğrencilere biber gazı sıkan bir hükümet var. Bu hükümet, biber gazı hükümetidir. Biber gazı hükümetini milletimiz ilk seçimde sandığa gömecektir.''

Konuşmaların ardından tek liste ile seçimlerde Fikret Tatlıcı, yeniden il başkanlığa seçildi.

Kongreye, birçok ilin CHP milletvekilleri ile partililer katıldı.

Kaynak: AA