Bakan Kılıç: Statların Dolması Anadolu İnsanının Bu İşe Verdiği Önemi Gösteriyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin tüm illerinde Türkçe Olimpiyatlarına gösterilen büyük ilgiye dikkat çekerek, “Bizim söyleyeceklerimizden daha önemlisi Anadolu insanının söyledikleri, tribünlerin dolmasıdır.

Stadyumların dolması gerçekten Anadolu insanının bu işe önem verdiğinin göstergesi.” dedi.

Türkçe Olimpiyatları’nın 19 Mayıs Stadyumu’ndaki Ankara özel programına girişte Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Bizim söyleyeceklerimizden daha önemlisi Anadolu insanının söyledikleri, tribünlerin dolması, stadyumların dolması, gerçekten Anadolu insanının bu işe önem verdiğinin göstergesi. Dünya gençleri sadece Türkçeyi öğrenmiyor, sevginin dilini, gönül dilini öğreniyor. Emek verenler, katkı sağlayan ve çok uzun dönemdir de sürdürmeyi hedefleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu teşekkürlerin en özelini de bu gençlerin yetişmesinde emek veren öğretmenlerimize ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Kendisinin başbakan ile birlikte Diyarbakır’da olduğunu, başbakanın Şanlıurfa’ya geçtiğini kendisin ise Türkçe Olimpiyatları’na yetişmek arzusuyla Ankara’ya geldiğini ifade eden Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Dün akşam Diyarbakır stadyumunun dolu olduğunu Diyarbakır’daki arkadaşlarımızdan öğrendik. Bu akşam Ankara stadyumu dolu. Türkiye’nin her bölgesinde 40’a yakın ilde etkinlikler stadyumları doldurabiliyorsa bu çok önemli bir gösterge, neyin göstergesi Türkçenin bir barış, bir kardeşlik dili olmasının yanında bir gönül dili sevgi dili olarak ta insanlığı kuşatıcı bir atmosferi ortaya koyabildiğinin göstergesidir. Tekrar ifade etmek gerekirse emek veren katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”"RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ 19 MAYIS STADININ GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK KALABALIK"Muhteşem bir manzara ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “İnsanlar coşkulu hem eğleniyorlar, hem de dünyaya mesaj veriyorlar, mükemmel. Burada içeride 50 bin kişi var, bir o kadar dışarıda var. Bu çok muhteşem bir rakam Ankara için. Şimdiye kadar çok rahatlıkla söyleyebilirim ki 19 Mayıs Stadı'nın gördüğü en büyük kalabalık. Coşku da buna eklenince gerçekten çok muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum, kutluyorum, tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Stattaki kalabalığı gördükten sonra daha büyük stat sözü verdiğinin hatırlatılması üzerine de Gökçek, “Daha büyük stat lazım o da olur inşallah.” diye cevap verdi. Emeği geçenlere tekrar teşekkürlerini ileten Gökçek, “Özellikle bu gençleri yetiştirip buraya getiren öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye’den fedakarlık edip dışarı gidiyorlar ve mükemmel neticeler alıyorlar. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.