Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Birliği’nde Encümen Seçimi

Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği, haziran ayı olağan meclis toplantısı encümen ve komisyon seçimi gündemiyle Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonunuda gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkönü köyünde bulunan Neikeia antik kenti kalıntıları yakınlarında kurulacak modern çöp deponi alanı da ele alındı. Keskin, “Çöp deponi alanı sanki antik kentin üzerine kuruluyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Bu doğru değil” dedi.

Oy birliği ile kabul edilen faaliyet raporunun ardından Birlik ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel ve Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ile birlikte divandaki yerini aldı.

Daha sonra 2011 yılı kesin hesap cetvelleri görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 2012 yılı birlik yatırım programı da görüşüldü. Daha sonra birlik encümenine gizli oy il 6 üye seçimine geçildi. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar ve Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler encümen üyeliklerine seçildiler. Daha sonra plan-bütçe komisyonunun üye sayısının 3 olarak belirlenişinin ardından bu komisyona üye seçimi yapıldı. Tire ve Gökçen’in birlik bünyesinden ayrılması nedeniyle bu komisyondan ayrılan üyelerin yerine Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı seçildi. Ödemiş Belediye Meclis üyesi Kadir Coşar komisyondaki görevine devam etti.

Yeni dönemde encümene daha çok görevin düşeceğini belirten Birlik Başkanı Bekir Keskin, modern çöp deponi alanına Çevre Bakanlığı’nca sağlanacak yüzde 49’luk destek ile ilgili dosyanın 1 yıldır İzmir’de beklediğini ve bir türlü Ankara’ya gönderilemediğini söyledi.

Encümenin yeni dönemde bu konunun takipçisi olacağını belirten Keskin, sık sık Ankara’ya giderek bu modern tesisin tamamlanması için kapıları çalacaklarını söyledi.

Keskin daha sonra Türkönü köyü yakınlarında Yelaldı mevkiinde kurulacak tesisle ilgili bilgiler verdi. Yüklenici firmanın çalışmalara başladığını aktaran Keskin, “Bu tesisi sanki eski bir şehir kalıntısı üzerine yapıyormuşuz gibi bir algı var. Bu son derece yanlış. Daha 2 hafta önce Anıtlar Kurulu’ndan ‘Sorun yok devam edin’ yazısı geldi. Ben müsterihim herkes de öyle olsun. 2-3 kilometre mesafede kalıntılar olabilir ama kesinlikle tesisi kurduğumuz bölgede yok. Zaten tesis tamamen kaya zemin üzerine kuruluyor” dedi.

Bölgede bir antik kent kalıntısının ortaya çıkmasının kendilerini de sevindireceğini kaydeden Keskin, “Keşke öyle bir antik kent kalıntıları ortaya çıksa da biz de ilçemizde bir ören yeri var deyip tanıtımını yapsak. Bu geri dönüşü olmayan bir iş değil. Eğer bu tesis antik kent için sıkıntı yaratacak konuma gelirse çöp depolanan alanın üzeri zirai toprakla kapatılıp ağaçlandırılabilir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra modern çöp deponi tesisinin müteahhidi Sami Altuğ projeyle ilgili birlik üyelerine bilgi verdi. Projenin bölümler halinde sürdürüldüğü ifade eden Altuğ, bu hızla devam ederse tesisin beklenenden daha önce açılabileceğini bildirdi. Altuğ, tesisin tüm Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA