Mudanya Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi Yenilendi

Mudanya Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi yeni başkanı, 323 oy ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta oldu.

Karagüllü Düğün Salonunda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman yaptı. 4 adayın kıyasıya yarıştığı başkanlık seçimini, 707 üyeden 323'ünün oyunu alan Emir Ali Usta oldu. Eski yönetimin ve denetim kurulunun aklanmasından sonra Özgüç Fonu Faizi yüzde 15’den 10, vade ise 12 aydan 24 aya çıkarıldı. Sermayesini yükseltmeyen ve ölümlerden dolayı 330 üyenin bu seçimde oy kullanmasından ardından üyeliklerinin düşürülmesi oy birliği ve 2012 yılı tahmini bütçe 410 bin TL olarak kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından beyaz listede Emir Ali Usta, yeşil listede Kadir Biçer, mavi listede Yusuf Mıhlıoğlu ve sarı listede ile mevcut başkan İbrahim Beyazaslan, üyelerden destek istediler. Emir Ali Usta, 323 oy alarak yeni başkan seçilirken, sarı listede İbrahim Beyazaslan 227 oy, yeşil listede Kadir Biçer 112 oy ve mavi liste ile Yusuf Mıhlıoğlu 25 oyda aldı.

Emir Ali Usta başkanlığındaki yönetim kurulu Tahammül İlhan, Şaban Doktur, Nedim Erzan, Yusuf Ünal kooperatifte 4 yıllığına, Denetim Kurulu üyeleri Esat Demircan ve Orhan Kaynar ise 3 yıllığına göreve getirildiler .
Kaynak: İHA