Mezuniyet Töreninin Eğlence Kısmına 'şehit' İptali

Siirt Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde, teröristlerin Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği hain saldırısında 4 askerin şehit düşmesi dolayısıyla eğlence ve konser etkinlikleri yapılmadı.

Siirt Üniversitesi'nin şehir merkezindeki eski kampüs alanında düzenlenen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenine, Eruh ilçesinde şehit düşen Piyade Er Mustafa Aydın’ın cenaze töreni için Diyarbakır’a giden Siirt Valisi Musa Çolak'ın yerine Vali Vekili Gürbüz Saltaş, Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Öğrenci kortejinin yürüyüşü ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mezuniyet töreni programı kapsamındaki konser ve eğlence gibi etkinlikler, Eruh'taki terör saldırısında şehit düşen 4 asker için iptal edildi. Prof. Dr. Ziyadanoğulları, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında yerini alması ve güçlü bir konuma ulaşmasında herkese büyük görev düştüğünü, bu kapsamda üniversite olarak Siirt'in kalkınması, gelişmesi ve hak ettiği yere en kısa sürede ulaşması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Ziyadanoğulları, bu yıl eğitim fakültesinden 450, fen edebiyat fakültesinden 20, sağlık yüksek okulundan 209, meslek yüksek okulundan 711, sağlık hizmetleri meslek yüksek okulundan 73, Eruh Meslek Yüksek Okulu'ndan 45, Kurtalan Meslek Yüksek Okulu'ndan da 65 olmak üzere bin 573 öğrenciyi mezun ettiklerine dikkati çekerek, "4 fakültesi, 2 enstitüsü, bir yüksek okulu, 4 meslek yüksek okulu ve 2 araştırma merkezinden oluşan üniversitemizde 5'i profesör, 5'i doçent, 43'ü yardımcı doçent olmak üzere toplam 193 öğretim üyesi görev yapıyor. Siirt Üniversitesi'nde geçen yıl her 29 öğrenciye bir öğretim üyesi düşerken, bu yıl 26 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor" dedi.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan ve dönem birincisi olarak öğrenciler adına konuşan Bahar Bakır, başarısının sırrının düzenli çalışması ve iyi arkadaş ortamından kaynaklandığını söyledi.

Bakır, üniversitede 16 öğrenci topluluğu ve öğrenci konseyi bulunduğunu ifade ederek, öğrencilerin bu kulüplerin etkinliklerinde aktif görev alabildiğini belirtti.

Törende daha sonra mezun olan öğrencilere diplomaları, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından öğrenciler kep attılar .
Kaynak: İHA