Mezun Olan Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

GAÜN Amfi Tiyatro'da düzenlenen törene GAÜN Rektör Vekili Prof.Dr Mehmet Koruk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program GAÜN Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödül ve diplomaları verildi.

GAÜN Rektör Vekili Prof.Dr Mehmet Koruk, yaptığı konuşmada, üniversitelerin misyonları arasında toplumun ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman yetiştirmenin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Koruk, şöyle devam etti:

''Sanayimiz, KOBİ'lerimiz ve hizmet sektörlerimiz için eleman yetiştiren meslek yüksek okullarımızda müfredat değişikliği yapılmış, öğretim elamanı ihtiyacı giderilmeye çalışılmış ve özellikle laboratuvar ve staj imkanı geliştirilmiştir. Bu şekilde mezunlarımızın kalifiye iş gücü olarak kolay iş bulması hedeflenmiştir. Meslek yüksek okullarında iyileştirme ve geliştirme faaliyetleri ülkemizin kalkınma ve gelişme hedeflerine paralel olarak devam edecektir.''

Konuşmaların ardından isimleri okunan öğrenciler, diplomalarını aldı. Mezuniyet töreni GAÜN Çobanevi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen kokteylle sona erdi.

Kaynak: AA