Türkmenistan’da Türk Kültür Günleri Renkli Görüntülerle Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkmenistan Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Türkiye Kültür Günleri Programı” muhteşem bir açılışla başladı.

Halk oyunları ve Türk sanatçıların seslendirdiği eserlerle başlayan ve üç gün devam edecek olan programda el sanatları sergisi, Türk geleneksel giyimlerinin defilesi ve sinema filmi gösterileriyle Türk kültürü tanıtılacak. Türkmenistan Milli Kültür Merkezi’nin Mukamlar Köşkü’nde açılışı yapılan programa, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın yanı sıra Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Türkiye Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Aşkabat’taki yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta söz alan Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un Türk Kültür Günleri Programı katılımcılarına gönderdiği mesajı okudu. Türkmen lider Berdimuhamedov mesajında; iki ülkenin tarihten gelen çok derin bağları olduğunu ifade ederek, bu organizasyonun iki ülke arasındaki kültürel bağların daha da güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, iki ülke arasındaki iki ülke arasındaki kültürel bağların ve dostane ilişkilerin geçmişinin çok eskiye dayandığını belirterek, “Kültürlerimizin tarih süzgecinden geçerek, bugünlere gelmesi ortak değerlerimizden anlaşılmaktadır. Türkmenistan’da Türkiye Kültür Günleri Programı halklarımızın sahip olduğu zengin kültürel mirasının tanıtılmasına ve paylaşılmasına, kültürel ve sanatsal ilişkilerin pekiştirilmesine, halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının kuvvetlenmesine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişme göstermesinde, Cumhurbaşkanları seviyesinde sürdürülen çalışmaların önemine işaret etti.Konuşmaların ardından program Türkiye’den gelen sanatçı ve dans gruplarının gösteriyle devam etti. Gösterileri özellikle Aşkabat’taki Türkmen vatandaşlar ilgiyle takip etti. Ayrıca töreninde sergilenen halk oyunları, müzik ve dans gösterileri ise konuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Türk Kültür Günleri’ne Türkmen medyası da büyük ilgi gösterdi.Türkiye Kültür Günleri Programı, Aşkabat’ın çeşitli mekanlarında sergiler, film gösterimleri ve Türk milli giyim defilesi ile devam edecek.