Özdemir: PKK Gençleri Kirli Emellerine Alet Ediyor

Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, terör örgütü PKK’nın gençleri kirli emellerine alet ettiğini belirtti.

Gökdemir, “Yıllardır köhnemiş sosyalist hareketin savunucusu olan PKK, Müslüman halkımızın dini değerlerine düşman bir tutum sergilemekte. Aynı zihniyet mütedeyyin ve masum gençlerimizi kandırarak, kendi kirli emellerine alet etmekten geri durmamakta, gençlerimizi çatışma ortamında kurban etmektedir.” dedi.

İbrahim Gökdemir ve dernek üyeleri, terör örgütü PKK’nın, Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu üs bölgesine düzenlediği saldırıda şehit olan Diyarbakırlı Cahit Kılıç’ın ailesini ziyaret etti. Gökdemir, şehit Kılıç’ın imam hatip sevdalısı olduğunu belirterek, şehidi rahmetle andıklarını belirtti.

Mütedeyyin insanlar olarak hiçbir zaman kirli savaşın tarafı olmadıklarını belirten Gökdemir, Müslümanların evlatlarının neye hizmet ettiği belirsiz bu karanlık ve anlamsız savaşın kurbanı olmak istemediğini söyledi.

Gökdemir, “Biz, 30 yıldır süren ve binlerce insanımızın kaybına neden olan PKK-devlet çatışmasının en büyük mağduru mütedeyyin halkımızın gencecik fidanları olduğuna inanıyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği olarak buradan hükümete sesleniyoruz. Bizler hiçbir şekilde tarafı olmadığımız ve inancımıza ters düşen bu çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz..” ifadelerini kullandı .