Tesco Kipa'dan Türk Kızılayı'na 'Mobil Kan Bağış Aracı' Desteği

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Hem Türk Kızılayı'nın kan hizmetlerindeki görünürlüğünün artması, kan teminiyle alakalı yaptığımız çalışmalara yardımcı olması, Tesco Kipa'nın güvenilir ve uluslararası bir firma olması dolayısıyla biz bunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Tesco Kipa, Türk Kızılayı'nın ülke genelinde yürüttüğü kan bağışı çalışmalarına 'Kipa ile Hayat Ver' kampanyasıyla destek verecek. Elde edilecek gelirle bir kan bağışı aracı alınması planlanan kampanyanın imza töreni yapıldı.

Törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Tesco Kipa firmasıyla geçtiğimiz yıllarda Ramazan'da paketlerin hazırlanması, vatandaşların siparişinin sunulması gibi bir takım işbirlikleri içerisinde olduklarını belirterek, "Bu sefer Tesco Kipa'nın kendi hazırlamış olduğu bir projeyle, kan hizmetlerinde size yararlı olmakla ilgili bir sosyal sorumluluk projesi var. Projenin genel olarak çerçevesi Tesco Kipa'nın öncelikle kendi bünyesinde çalışanlarını kan vermeye özendirmesi, müşterilerinden ve mal temin ettikleri firmalardan alacakları bağışlarla Türk Kızılayı'na bu yıl Şubat ayına kadar bir kan otobüsü alarak hediye etmeyi planlıyorlar. Hem Türk Kızılayı'nın kan hizmetlerindeki görünürlüğünün artması, kan teminiyle alakalı yaptığımız çalışmalara yardımcı olması, hem de Tesco Kipa'nın güvenilir ve uluslararası bir firma olması dolayısıyla biz bunu memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Bu proje kapsamında bu yılsonuna doğru kan otobüsünü tamamlanmış olarak Kipa'dan almış olacaklarını ifade eden Akar, "Biz Türk Kızılayı olarak ulusal kan temin projesinde ulusal ve uluslararası etkinliği fazla olan firmalarla anlaşmalar yapıyoruz ve onlarla bir takım protokollerle kan hizmetlerini yerine getirmeye gayret ediyoruz. Sürekli işbirliği içerisinde olduğumuz Kipa firmasıyla da böyle bir protokolü bugün yapacağız. Ayrıca Kipa'yla bu projenin yanında diğer projelerimiz devam edecektir. Ramazan'da gıda kolilerinin hazırlanması, bağışçılara sunulması, Türk Kızılayı'na teslim edilmesi gibi sosyal projelerimiz devam edecektir. Bu beraberliğin hayırlı olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, Kızılay’la işbirliklerinin 6. yılında olduklarını vurgulayarak, "Son 5 yıldır Kipa olarak Kızılay’la birlikte Türkiye içinde ya da dışında yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatabilmek için pek çok konuda işbirliği yaptık. Ramazan'da gıda paketleriyle gıda yardımı, giysi bağışları, kan bağışları ve nakdi yardım bunlardan sadece birkaçı. Kipa'nın değerlerinden biri de içinde bulunduğumuz topluma hizmeti işimizin merkezine oturtmak. Bu yaklaşımımızla Kızılay'ın 'altın merhamet madalyasına' layık bulunduğumuz için de gurur duyuyoruz. Kızılay'la olan güçlü işbirliğimiz biri Somali, diğeri de geçtiğimiz yıl binlerce kişinin ölümüne neden olan Van depremi olmak üzere iki büyük insani dram karşısında birlikte hareket etmemizi sağladı. 5 yıllık işbirliğimiz süresince Kızılay'a 1,5 milyon lira değerinde yardım sağladık. Bunun cesaretiyle de daha büyük projelere yönelmek istiyoruz. Kipa olarak çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle birlikte Kızılay'a bir kan bağışı otobüsü bağışlayarak kurumun kan vermek isteyenlere kolay ulaşımını sağlayacağız. Biz Kipa olarak bu önemli proje için çalışmalara başladık. İyi bir başlangıç yaptık ama yolumuz daha uzun" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra kan bağışını özendirici bir sinevizyon gösterisinin ardından imzalar atılarak tören sonlandırıldı .
Kaynak: İHA