Kraliçe Elizabeth'in Doğum Günü Onuruna Resepsiyon

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in doğum günü onuruna Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nde bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve Ferda Paksüt, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz katıldı.

Büyükelçi David Reddaway, konukları kapıda karşıladı. Bakan Kılıç ve Büyükelçi Reddaway, bir süre sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türk halkının tebriklerini Kraliçe'ye sunduğunu ifade ederek, geçen yılın iki ülke ilişkilerinde önemli bir dönem olduğunu kaydetti.

Kılıç, "2012 Olimpiyat Oyunları'nda Londra'nın ev sahipliği konusunda çok başarılı bir sınav vereceğine yürekten inanıyor ve İngiliz halkına, Birleşik Krallığa 2012 Olimpiyatlarında başarılar diliyorum. İstanbul'un olimpiyat yapan bir kent olmasını arzu ediyoruz. 2012 yılında İngilizlerin ortaya koyacağı misafirperverliği, inşallah İstanbul'da, Türk halkıyla birlikte biz de ortaya koyabilmeyi ve insanlığa sporun sevgi dilini, barışını, kardeşlik yönünü yansıtabilmeyi yürekten arzu ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Reddaway ise, "Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin kasım ayında yaptıkları ziyaret çok başarılıydı. Şimdi gelecek ay Londra'daki olimpiyat açılış töreninde Başbakan Erdoğan, Türk atletler ve onları destekleyen kişileri ağırlamayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA