Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, İslahiyelileri Coşturdu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 3. Eğitim Bilim ve Kültür Şenliği’ne katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Korosu, İslahiyelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, İslahiyelileri Coşturdu
Eski Proje Koordinatörü Cevdet Kaya'nın hazırladığı, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcıları Tuncay Gedik ve Mehmet Polat tarafından yürütülen, SODES ‘Hayallerimin Ötesi Projesi’ tarafından finanse edilen 3. Eğitim Bilim ve Kültür Şenliği’ne Büyükşehir Belediyesi Korosu damgasını vurdu. İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir ve İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ'ın katkılarıyla organize edilen şenlik kapsamında düzenlenen konsere, İslahiyeliler yoğun ilgi gösterdi.

Şenlikte, okullar ve kurs öğrencileri tiyatro gösterileri, konserler ile çeşitli etkinlikler düzenlediler. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledikleri şenliğin ikinci gününde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konserine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Koro tarafından seslendirilen Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Trakya yöresi, Azerbaycan ve Gaziantep yörelerine ait türküler, İslahiyelileri coşturdu.

Konserin sonunda Koro Şefi Yaşar Seçkin’e çiçek ve çeşitli hediyeler takdim eden Kaymakam Osman Beyazyıldız, “Bundan sonraki etkinliklerinde de Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nu aramızda görmek istiyoruz” dedi .
Kaynak: İHA