Gün Batımında Manavgat İrmağı'nda Fotoğraf Turu

Antalya Side Apollon Tapınağı'ndan sonra Manavgat Irmağı'nda güneş batımı fotoğraf turları başladı.

Manavgat'a tatile gelen Orta Avrupa, Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve İskandinav ülke turistleri gün batımında fotoğraf çekimi için Apollon Tapınağı ve Manavgat Irmağı ile denizin birleştiği yeri tercih ediyor. Gün batımı tutkunu turistler, ırmakta bot turunda 30 dakika fotoğraf çekimine ayırıyor. Bot turcusu Bilal Erdoğan, ırmakta gün batımı fotoğraf çekimi turlarına genelde Alman, İngiliz, Belçika, Norveç, İsveç ve Rusların ilgi gösterdiğini söyledi.

Rusların ve İskandinav ülke vatandaşlarının gün batımında fotoğraf çekimi turlarına düşkün olduğunu belirten Erdoğan, dünyada en güzel güneş doğum anının Mısır'da Turu Sina Dağı, en güzel batış anının ise Side Apollon Tapınağı ile Manavgat Irmağı'nın denizle kesiştiği alan olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Irmakta gün batım turları başladı.

Turlara genelde Orta Avrupalı, İskandinav ve Rus fotoğraf tutkunları katılıyor. Tura katılanların bazıları profesyonel fotoğrafçı bazıları ise hobi olarak yapıyor. Bu tür turları en güzel güneş batımı anını yakalanması için gün batımına doğru yapıyoruz." dedi.

Alman fotoğrafçı Gerald Lochmann, Apollon Tapınağı ve Manavgat Irmağı'nda gün batımı fotoğraf turlarına 3 yıldır katıldığını söyledi.

Lochmann; 3 yıl içinde Manavgat, Side, Mısır, Nijerya, Malta Adası, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Hindistan'da çektiği fotoğrafları geçen yıl Berlin Sanat Galerisi'nde sergilediğini kaydetti .