AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sivas’ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, “Suşehri ilçemizde yeni, modern bir şehir yaratacağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sivas’ta
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas’ın Suşehri ilçesinde incelemelerde bulundu. AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ile birlikte karayolu ile ilçeye gelen Erdem, İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Belediye Başkanı Sedat Sel, Emniyet Müdürü Cevat İratçı, AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve partililer tarafından karşılandı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Gönel tarafından çiçek ve dut ikram edilen Erdem, daha sonra makam arabasının şoförlüğünü yapan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ile birlikte Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile Suşehri’ni gezdi. Suşehri-Sivas eski karayolu olan Deveci köprüsünde incelemelerde bulunan Erdem, ilçeyi yeniden modern bir şehir yapacaklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’tan yol hakkında bilgi alan Erdem, Karabayır yolu olarak adlandırılan eski Sivas yolunun önemine değindi. Bu yolun bulvar yapılmasını isteyen Erdem, “Suşehri’nde yeni bir şehir yaratmalıyız. Apartmanlı bir şehir değil, bahçeli bir şehir yapacağız. Bu nedenle, eski Karabayır yolu olarak adlandırdığımız Deveci köprüsünün bulunduğu bu alanı bulvar yapılmasını istiyoruz. Suşehri’ni genişletmek için geniş bir alana açmalıyız. Burası bizim için önemli. Bunun genişlemesi için farklı statü uygulaması gerekiyor. Ama bunları yapacağız” dedi.

Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, “Suşehri’nin bölünmüş yollarını yapayım. Yüksek okulun yolunu yapayım. Bu yolun gerekli incelemesi yapıldıktan sonra, uygun çıktığı takdirde, kusursuz bir alan teslim edilmesi durumunda söz veriyorum bu sene projesini, önümüzdeki yıl ise yolunu yaptıracağım” dedi.

Bu arada yapılan incelemelerin ardından ilçede bulunan bir lokantada verilen akşam yemeğinde, AK Parti İlçe yönetiminde bulunan bazı kişiler tarafından basın mensuplarına hakaret edildi. Basın mensupları ise bu olaya tepki göstererek oradan ayrıldı .
Kaynak: İHA