Tekirdağ Belediyesi İle Almanya'nın Bayreuth Belediyes Arasında ''Kardeş Şehir'' Protokolü İmzalandı

''48. Tekirdağ Kiraz Festivali'' etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Belediyesi ile Almanya'nın Bayreuth Belediyesi arasında ''Kardeş Şehir'' protokolü imzalandı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi'nde düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Almanya'nın Bayreuth şehiriyle kardeş şehir olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Dalgıç, ''Bugün burada attığımız imzalarla, iki şehir arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmiş oluyoruz. Bundan sonra hem ekonomik, hem kültürel, hem de sosyal alanda Bayreuth şehiriyle Tekirdağ Belediyesi her zaman dayanışma ve koordinasyon içerisinde olacaktır. İki kent için de hayırlı ve uğurlu olsun'' şeklinde konuştu.

Bayreuth Belediye Başkanı Brigitte Merk-Erbe de iki şehir arasında uzun süreden beri devam eden dostluk ilişkilerinin atılan imzalarla bir ruh kazandığını, Tekirdağ ile kardeş şehir olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ''Kardeş Şehir'' protokolü Adem Dalgıç ile Brigitte Merk-Erbe tarafından, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolos Brita Wagener nezaretinde imzalandı.

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul/Hakan Şahin

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA