Küçük Mucitlerden Büyük İcatlar

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri’nin Küçük Mucitler Kulübü üyeleri, açtıkları Bilim Sergisi’nde birbirinden ilginç icatlarını sergiledi.

Küçük Mucitlerden Büyük İcatlar
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ile Cennet, Fatih, Sefaköy, Halkalı, Söğütlüçeşme, Taştepe, İnönü Bilgi Evi üyeleri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı İpek, çalışmalarından dolayı Bilgi Evi öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek, “Şimdiki çocuklar geleceğin mucitleri, bilim adamları olacak. Bu nedenle de gençlere yatırım çok önemli. Çocukların ve gençlerin bilim çağına ayak uydurmaları açısından bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Bilgi Evleri çocuklarımızın derslerindeki başarılarına katkı sağlamanın yanı sıra çocuklarımızı sosyal faaliyetlerle sosyal yaşama da hazırlıyor. Birlikte hareket etmeyi öğretiyor. Kendilerini ifade etmeleri, medeni cesaret kazanmaları açısından da büyük bir önem taşıyor" dedi.

Yaklaşık 50 icadın bulunduğu sergide bahar döneminde yapılan çalışmalar yer aldı. Sergilenen çalışmalarda, yağmur suyunu tasarruf ederek lavabolarda ve bahçe sulamasında kullanan ‘Akıllı Bilgi Evi Binası Maketi’ katılımcıların dikkatini çekti. Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek’in de büyük bir dikkatle incelediği çalışma, görenlere Halkalı’da temeli atılan ve büyük yankı uyandıran yeşil sertifikalı kamu binasını hatırlattı.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin icatları arasında engelliler için özel olarak tasarlanan icatlar da dikkat çekti. Sergide lavabo tıkanmadan alarmla ev hanımlarını uyaran kaçak su avcısı, yaşlılar için lambalı terlik, güneş enerjisiyle çalışan saat, ışıklı kitap ayracı, çocuk maması kliması, engelliler için çay karıştırıcı, ışıklı Kur’an-ı Kerim masası, yine engelliler için tasarlanmış uzaktan kumandalı arabadan süpürge, el yapımı katkı maddesiz diş macunu, israfı önleyen ekmek tahtası, radyolu ve ışıklı perdeli şemsiye, çok fonksiyonlu kitaplık ve pamuk şeker makinesi gibi ilginç icatlar yer aldı .
Kaynak: İHA