Gazilerin Kore Günleri Belgesel Olacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, halen hayatta olan Kore gazilerinin ellerindeki tüm belge, bilgi, fotoğraf ve videolarla geniş çaplı bir belgesel hazırlanacağını söyledi.

Gazilerin Kore Günleri Belgesel Olacak
Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı, Bursa’da yaşayan Kore gazileri için yemek verdi. Orduevinde yapılan organizasyonu Vali Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Polis Emniyet Teşkilâtı Vazife Malulü Şehit Aileleri Derneği ile Emekli Subay ve Astsubay derneklerinin temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 140 gazinin katıldığı yemekle, Kore gazilerinin sorunları ile daha yakından ilgilenildiği mesajı verildi.

“GAZİLERİN KORE GÜNLERİ BELGESEL OLUYOR

Vali Şahabettin Harput, gaziliğin herkesin ulaşamayacağı bir onur olduğu dile getirdi. “Bu vatanda özgür yaşanılabiliyorsa bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.” diyen Harput, şunları kaydetti: "Bizler şehit ve gazilerimizin gölgesinde büyüdük. Bu güzelliğin unutulmaması gerekir.”Gazilere iki de müjde veren Harput, bu sene 10 Kore gazisinin Kore’ye gönderileceğini, ayrıca halen hayatta olan Kore gazilerinin ellerindeki bilgi, belge, fotoğraflar ile anılarını anlatırken çekilecek video ve görüntülerin belgesele dönüştürüleceğini ifade etti.

Harput, ayrıca, Kore’de bir Türk çeşmesinin inşa edileceği sözlerine ek