Etp Aydın İl Başkanlığı’ndan Genel Başkan Parmaksıza Ziyaret

Kısa bir süre önce yüzde 60’ının engellilerden oluştuğu bir parti olarak Türkiye’de engellilerin haklarını siyasi arenada araması ve ülke genelinde siyasete yeni bir soluk olabilmek amacıyla resmen kurulan Engelsiz Türkiye Partisi’nin ülke genelindeki il ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmaları sürüyor.

Etp Aydın İl Başkanlığı’ndan Genel Başkan Parmaksıza Ziyaret
Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Aydın’da İl Teşkilatını açan Engelsiz Türkiye Partisi’nin ülke genelindeki 81 ilin, 50’sinde örgütlendiği kaydediliyor. İl merkezlerinin dışında teşkilatlandıkları illere bağlı ilçe ve beldelerde de teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğü öğrenilen Engelsiz Türkiye Partisi’nin; Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan Genel Başkanı Muharrem Parmaksız ise haftada bir yurt gezilerine çıkarak teşkilatlanma çalışmalarını yerinde takip ediyor.

Geçtiğimiz hafta Aydın İl Başkanlığının açılmasının ardından, önceki gün ETP’nin Aydın İl Başkanı Faik Atagündüz öncülüğündeki bir gurup, Genel Başkanları Parmaksız’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. ETP Aydın İl Başkanı Faik Akagündüz öncülüğünde; ETP Aydın İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Sekreteri Av. İrfan Şafak, ETP Aydın Merkez İlçe Başkanı Serpil Şehirli, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Selma Çiğ ve Çetin Akagündüz tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Aydın’da ilçe bazında yapılan teşkilatlanma çalışmalarının masaya yatırıldığı gözlendi.

Engelsiz Türkiye Partisi’nin Aydın’da oluşturulan il teşkilatının ardından, ilçelerde de örgütlendiğini kaydeden ETP Aydın İl Başkanı Faik Akagündüz, teşkilatlanma çalışmalarının yanı sıra da partiye yoğun katılımların olduğunu ve ETP olarak Aydın’da siyasi açıdan oldukça iddialı olduklarının altını çizdi. PARMAKSIZ SON DERECE İDDİALI Aniden bastıran yaz sıcakları nedeniyle partisinin Aydın İl Teşkilatı yöneticilerini, ilçe merkezinde bulunan bir çay bahçesinde ağırlayan Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız ise ‘yol arkadaşlarım’ diye nitelediği partili yöneticilerini Ayvalık’ta görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Parmaksız, yaptığı açıklamada siyasi arenada her geçen gün daha da sağlam adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, “Bu duyduğunuz ayak sesleri, Engelsiz Türkiye Partisi’nin iktidar olma yolunda gümbür gümbür geldiğinin habercisidir. Çünkü biz engelliler olarak Türkiye’nin yönetimine adayız. Hızla süren teşkilatlanma çalışmalarımızın ardından, il kongrelerimizi tamamlayıp, ilk kurultayımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Kurultay’dan daha da güçlü çıkacaklarından emin olduğunu kaydeden ETP Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, ülke tarihine bakıldığın Aydın’ın çok özel bir yerinin olduğunu belirterek, “Efeler diyarı Aydın’da, yürekli insanlarımızla aynı yolda yürümek gücümüze güç katmıştır. Bu anlamda, partimizin Ege Bölgesinde ilk teşkilatını Aydın’dan başlatmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA