DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan Açıklama Yaptı

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ''Üniversitelerdeki insanlar toplumun efendisi değil, hizmetkarıdır'' dedi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası'nın olağan meclis toplantısına onur konuğu olarak katılan Prof. Dr. Karaaslan, toplantıda, hep zengin ve gelişmiş ülkelere hayranlıkla bakan Türk insanının artık yeni bir yapılanma içine girdiğini söyledi.

Üniversitelerin geçmişte toplumsal gelişmeye uzak durduğunu savunan Prof. Dr. Karaaslan, ''Üniversiteler geçmişte üzerlerine düşen görevleri yapmadı. Türkiye hep olağanüstü dönemler halinde yaşadı. 10 yıllık dönemler, sıkı yönetimler, sokağa çıkma yasakları, yurt dışına çıkma yasakları... Adeta Türkiye'de bir yöneten azınlık elit her şeye karar verdi. Ancak şimdi nispeten demokratik hayatın değerini görüyoruz'' diye konuştu.

Prof. Dr. Karaaslan, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin yüzyıllarca hüküm sürmesi ve dünya vizyonunu gerçekleştirmesinin, tasarruf edilmesi ve yeni müteşebbisler yetiştirilmesinden kaynaklandığını bildirdi.

-''Zengin olacağız, işi icabına göre yapacağız''-

Türkler'in Anadolu'ya girdiği Malazgirt Savaşı'nın bininci yılı olan 2071 yılı için de hedefler ortaya konulabileceğine işaret eden Prof. Dr. Karaaslan, şunları kaydetti:

''Zengin olacağız, işi icabına göre yapacağız. Süper marketlerden, büyük marketlerden şikayet etmeyeceğiz. Bizden her konuda destek bekleyebilirsiniz. Bizler o konunun uzmanına gider buluruz. Yatırım yapmak için bir ekibiniz olacak ve bunu da biz yapacağız. Bunun başka yolu yok. Üniversite kapıları hizmete açıktır. Biz, sizlerin hizmetinizdeyiz. Üniversitelerde çalışanların maaşlarını siz ödüyorsunuz. O binaları sizler yaptırıyorsunuz. Üniversitelerdeki insanlar toplumun efendisi değil, hizmetkarıdır.''

Oda Başkanı Davut Efe de Tavşanlı'nın gelişmesi için üniversite ve üniversitenin genişlemesine önem verdiklerini dile getirerek, ilçede 4 yıllık yüksekokul açılması ve yürütülen maden potansiyeli araştırması için Prof. Dr. Karaaslan'a teşekkür etti.

Teknokent projesi kapsamında şirket kuruluşunun gerçekleşmesini isteyen Efe, Prof. Dr. Karaaslan'a Tavşanlı leblebisi hediye etti.

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA