Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü Denizli’de De Kutlandı

Denizli’de, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıldönümü törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü Denizli’de De Kutlandı
Askerler arası atış ve spor müsabakalarında dereceye girenlere plaket de verilen Denizli Jandarma Komutanlığı’ndan düzenlenen törene Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Vali Vekili Acar’ın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Acar, Jandarma Teşkilat’ının 173 yıllık deneyimi, eğitilmiş insan gücü ve modern donanımıyla Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Denizli halkının desteğinin de azımsanmayacak kadar çok olduğunu ifade ederek, “Denizli halkının verdiği bu destekten aldığı kuvvetle suç ve suçlularla mücadele kapsamında her gün projeler üretiyor ve Denizli’nin daha huzurlu bir kent olması için çalışıyor. Bu kapsamda jandarmamız, son yıllarda bir motosiklet timi, bir köpek timi ve bir de trafik timiyle takviye edilmiş ve ayrıca model olarak eskimiş 55 araç, yenileriyle değiştirilmiştir. Hem güvenlik hem de olaylara daha hızlı müdahale açısından son derece önemli olan ve daha sağlıklı iletişim sağlanması için yürütülen projeler çerçevesinde entegre muhabere sistemleri yenilenmiş ve Denizli'nin yüzde 100’üne yakın oranda telsizle konuşabilecek imkana kavuşmuştur.” dedi.

Törende ayrıca bomba aramasında kullanılan “Ahir” isimli köpek, sivil bir arabaya yerleştirilen patlayıcı maddeyi, daha sonra da dört çantadan birine gizlenmiş tabancayı kısa sürede buldu. Narkotik köpeği “Has” da yine sivil bir arabaya yerleştirilen uyuşturucu maddeyi buldu. Has ve Ahir, son olarak engel parkurlarını aşarak başarılarını gösterdi.Daha sonra askerler arasındaki spor müsabakalarında ve atışlarda dereceye giren personele, Vali Vekili Acar ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Son bölümde ise jandarma ekiplerinin kullandığı materyallerin sergilendiği stantlar gezildi .