Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi, 2011-2012 dönemi yıl sonu sergisi açıldı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Halk Eğitim Merkezinde yılsonu etkinlikleri kapsamında yapılan sergiye, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım Çoban, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekici, Halk Eğitim Müdürü Ramazan Kurkut, Halk Eğitim Hocaları, Kursiyerler ile birçok vatandaş katıldı.

Vali Ramazan Sodan tarafından açılışı yapılan sergiye vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Kurkut, “Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. ‘Yediden Yetmişe Eğitim’ ilkesine göre hareket eden Halk eğitim merkezlerinde, iyi insan. İyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademsinde eğitim mesleki ve teknik ve sosyal, kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağlamaktadır. Halk eğitim merkezlerimiz beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine ilmi ya öğreten ya öğrenen yada seven o sakın bunların dışında biri olma yoksa helak olursun hadisi ile Mevlana ‘nın her yeni gün de bir şeyleri öğrenmiyorsan doğan güneşin senini için bir anlamı yoktur veciz sözü kurumuzun var oluş felsefesini ne güzel yansıtmaktadır. Halk Eğitim Merkezleri istihdam alanları değildir. Ancak istihdam edilebilirliği sağlayan kurumlar olarak işlevini yerine getirebilmektedir. Bu merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda, el sanatlarından giyime, halk oyunlarından hasta bakım hizmetlerine, SBS den YGS’ ye, bilişim teknolojilerinden, Bağlama ney, gitar ve halıcılık kurslarına kadar sayıları binleri bulan yetenekleri geliştirici, meslek edindirici ive Sosyal, Kültürel her türlü kurs açılıp vatandaşlara hizmet götürülmektedir. Bizler de Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak 2011-2012 Öğretim yılında okullarımızdan ve diğer kurumlarımızda göre alan öğretmen ve usta öğreticilerle 715 kurs açmış bulunup bu kurslardan 4 bin 792 erkek kursiyer 5 bin 567 kadın kursiyer ile toplam 10 bin 359 kursiyere ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Vali Ramazan Sodan ise, serginin hayırlı olmasını dileyerek halk eğitim merkezinde eğitim gören kursiyerlere başarıla diledi.

Yapılan konuşmalar sonrası sergi açılışına katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu .
Kaynak: İHA