Sivas'ta ''göğüs Duvarı Deformiteleri'' Konulu Bilgilendirme Toplantısı

Sivas'ta, ''Göğüs Duvarı Deformiteleri'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaynak başkanlığında Numune Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda çeşitli kentlerden gelen katılımcılara ''Göğüs Duvarı Deformiteleri'' konusunda bilgi verildi.

Bu toplantının ardından hastane bahçesinde düzenlenen kokteylde konuşan Vali Kolat, okullarda değişik konularda tarama yapıldığını, kent genelinde Numune Hastanesi doktorları tarafından 15 bin çocuğun göğüs duvarı deformitelerine yönelik bir tarama yapıldığını söyledi.

Yapılan bu çalışmanın kent için son derece önemli ve kapsamlı olduğunu ifade eden Kolat, yapılan araştırmanın dünya genelinde kabul edilebilecek bir çalışma olduğunu kaydetti.

Kaynak ise Numune Hastanesi'nin basit yöntemle göğüs duvarı deformiteleri konusunda iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Hastanenin göğüs cerrahisi bölümü doktorlarından Op. Dr. Özgür Katrancıloğlu ve Yücel Akkaş'ın 30 bin çocuğu hedefleyen bu çalışmasında 15 binin taramasının tamamlandığını ifade eden Kaynak, araştırma kapsamında göğüs duvarı deformiteleri bulunan 24 çocuğun aynı gün ameliyat edileceğini söyledi.

Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise müdürlüklerinin sahada görülen hastalıklarla ilgili araştırmaları sürekli yaptığını, bu çalışmanın da bunlardan birisi olduğunu belirtti.

Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan da, hastaneleri bünyesinde yapılan bu çalışmanın dünyadaki en büyük çalışmalardan birisi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından araştırmayı yapan ekibe plaketleri verildi.

Kaynak: AA