Dünya Akreditasyon Günü Kutlandı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gıda güvenliğinin daha adil ve şeffaf bir dünya düzeni için gerekli olduğunu söyledi.

Bağış, Dünya Akreditasyon Günü sebebiyle düzenlenen kokteyle katıldı.

Dünya Akreditasyon Günü, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı bir kokteyle kutlandı. Kokteyle, Bağış’ın yanı sıra Türkiye Akraditasyon Kurumu’ndan, Ekonomi Bakanlığı’ndan ve TSİ’den çok sayıda bürokrat ile davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, “Biliyorsunuz 10 Nisan itibari ile Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) bakanlığımızın ilgili kuruluşlarından biri haline geldi. Kısa sürede yapılan bir çalışma neticesi TÜRKAK ile ilgili, özellikle TÜRKAK’ın akreditasyon yetkilerinin askıya alınmasını engelleyecek bir takım çalışmaları gerçekleştirdik. Ve bir kanun taslağı hazırladık” dedi.

Kanun taslağının Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını belirten Bağış, yasanın meclise gönderileceğini açıkladı.

Dünya Akreditasyon Günü’nün bu yıl seçtiği “Güvenli Gıda ve Temiz İçme Suyunun Desteklenmesi” konulu temaya da değine Bağış, “Tabi her sene bir tema seçiliyor. Dünya akreditasyon gününde bu sene de ‘Akreditasyon Gıda Güvenliğine ve Temiz İçme Suyuna Ulaşmayı Sağlar’ temasını çok anlamlı bulduğumu vurgulamak istiyorum. Bu açıdan gerçekten gıda güvenliği daha adil daha şeffaf daha müreffeh bir dünya düzeni için çok ama çok elzem” şeklinde konuştu.

Bağış, Somali’de yaşanan gıda sıkıntısına da değinerek, “Bugün dünyada kilo vermek için zayıflamak için harcanılan miktarın toplamı çok acıdır ki dünyadaki açlıkla mücadeleye tam başarıya bizi kavuşturacak kadar fazladır. Dünyada gıda güvenliği ve gıdanın güvenli bir şekilde insanlara ulaşımı konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğu için kimileri zayıflamak için çaba harcarken kimileri de aç kalmamak için mücadele veriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA