Andırın'da KKKA Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Andırın'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü'nde görevli Nilgün Tanrıkulu toplantıda, Andırın'daki kenelerde yapılan incelemede zehir oranının yüksek çıktığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda bu bölgede kene vakasının fazla olduğuna dikkati çeken Tanrıkulu, ''Onun için eğitimimize buradan başlamak istedik. Çünkü kene ısırığı ile ortaya ciddi sağlık problemleri çıkabiliyor'' diye konuştu.

Vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Tanrıkulu şunları anlattı:

''Kene vücuttan çıkarıldıktan sonra 10 gün içerisinde belirtileri meydana geliyor. Keneyi vücuttan çıkarmışsak mutlaka bir hekime başvurmalıyız. Çünkü 10 gün takibi yapılıyor. Kene vücuttan çıkarıldıktan sonra grip olur gibi bir durumunuz olursa veya kas ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal meydana gelirse hastalığın belirtileri başlamış oluyor. Böylesi durumlarda mutlaka hekime başvurmanız lazım.''

Toplantının sonunda vatandaşlara broşür ve kene çıkarma malzemesi dağıtıldı.

-Elbistan'da ödüllü kitap okuma kampanyası

Elbistan'a bağlı Yapraklı İlköğretim Okulu tarafından ''Okuyan Kazanır'' adlı ödüllü kitap okuma kampanyası düzenlendi.

Okul Müdürü Durmuş Ali Aydemir, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kitap okuma kampanyasına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Aydemir, ödüllü kitap okuma kampanyasına bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.

Kampanya sonunda birinci olan İsa Er, ikinci olan Ahmet Güreşçi ve üçüncü olan Mine Türkmen'e çeşitli hediyeler verildi.

-Pazarcık'ta 200 kınalı keklik doğaya bırakıldı

Pazarcık'ta 200 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Kaymakam Mustafa Sarıkaya, kekliklerin doğaya bırakılması dolayısıyla düzenlenen programda, doğanın dengesinin devamı için keklik ve buna benzer canlıların yaşamasının şart olduğunu ifade etti.

Tabiatta yaşayan bazı canlıların nesillerinin tükenmesiyle birlikte doğanın dengesinin bozularak insan sağlığını tehdit etmeye başladığını belirten Sarıkaya, doğaya bırakılan kınalı kekliklerin keneyle mücadelede etkin rol oynadığına dikkati çekti.

Kahramanmaraş Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ise ağır kış şartlarında azalan keklik sayısını artırmak için bu tür programlar yaptıklarını dile getirdi.

Kalınkütük, yılda 15 bin civarında kınalı keklik ürettiklerini, bunların bir kısmını başka illere gönderdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Kartalkaya Barajı civarında 200 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Muhabir: Muammer Coşkun / Mehmet Göçer / Resul Tokluca / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA