Van'da ''çocuk İşçiliğine Hayır'' Yürüyüşü

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla Van'da 'Çocuk İşçiliğine Hayır' yürüyüşü yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa katılan yaklaşık 50 çocuk, ellerinde pankart ve dövizlerle valilik bahçesinde toplandı.

Çocuklar, burada Vali Münir Karaloğlu ile bir araya geldi.

Karaloğlu, çocuklarla sohbetinde depremde ağır hasarlı olduğu için etkinlik gerçekleştirilemeyen Çocuk Gençlik Merkezi'nin yapım işinin devam ettiğini belirterek, merkezin yakın zamanda hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Etkinliğe katılan çocuklar daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ile Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'i ziyaret etti.

Yüzer, çocuk işçiliğinin Türkiye'deki hukuk sistemine aykırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Fakat bunun bir sosyal yara olduğunu biliyoruz. Eskiden insanlar sokakta gezerken belki çocuklara faydası olsun, o çocuk sevinsin diye sattığı mendili alıyordu. Cam siliyorsa para veriyordu. Fakat artık toplumumuzun bu safhayı aştığını düşünüyoruz. Sokakta çalıştırılan hiçbir çocuktan sattığı ürünün alınmaması gerektiğini artık her bireyin bilmesi gerekiyor. Çünkü çocukların yeri ne sokaklarda ne de fabrikada ağır bir işte çalışmaktır. Çocukların yeri okuldur, oyun bahçesidir, parktır.''

Yapılan konuşmanın ardından çocuklar 'Çocuk İşçiliğine Hayır' adlı mini bir oyun sergiledi.
Kaynak: AA