Karabük’te Öfke Yönetimi Semineri Yapıldı

Karabük’te “Öfke Yönetimi ve İletişimde Müzakere Teknikleri” konulu seminer düzenlendi.

Karabük’te Öfke Yönetimi Semineri Yapıldı
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Toplantı Salonunda “Öfke Yönetimi ve İletişimde Müzakere Teknikleri” konulu seminer düzenlendi.

Seminere; Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Karabük Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Çağlayan, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nurullah Soyhan, Şirin Evler Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

Seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, seminerin açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Çağlayan yaptı. Çağlayan, “İnsan temel ihtiyaçlarından biri olan güvenlik, insanoğlu için vazgeçilmez, karşılanması zorunlu ve çok değerli bir ihtiyaçtır. Çalışma hayatında ise, sağlığın korunması ve güvenliğin sağlanması, dünyada birlikte ele alınan konulardır. Bunun en önemli nedeni, insan hayatının ve sağlığının maddi karşılığının ölçülememesidir. Her insan değerlidir. Çalışan sağlığı ve güvenliği hakkı ertelenemez ve karşılanması zorunlu haklardandır. Bakanlığımız her çalışanın sağlığı ve güvenliğine önem göstermekte ve gerekli çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getirmektedir. Sağlık çalışanlarımızın, güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonda çalışmasının sağlanması Bakanlığımızca yürütülmekte olan ‘Sağlıkta Dönüşüm Programının’ temel hedefleri arasında yer almaktadır” dedi.

Ardından konuşma yapan Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Hakan Cebeci, “Araştırmanın sadece Karabük’te yapılmış olması, veri toplama aşamasında gönüllü olarak anketi doldurmayı kabul edenler ve tarih aralığı bu araştırmanın sınırını oluşturmuştur. Araştırmada araştırmacılar tarafından literatür taraması ve 5000 Evler’den oluşan anket formu uygulanmıştır. Veriler 01-15 Mayıs 2012 tarihlerinde Karabük Devlet Hastanesi, Şirinevler Devlet Hastanesi, Karabük Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda toplanmıştır. Araştırmanın evreni Karabük Devlet Hastanesi, Şirinevler Devlet Hastanesi, Karabük Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarından oluşmuştur” diye konuştu.

Ardından Dr. Kurtuluş Arslan ve Uzman Dr. Ersin Oğuz tarafından “Öfke Yönetimi ve İletişimde Müzakere Teknikleri” semineri verildi.

Kaynak: İHA