Gümüşhane'de İlk ve Acil Yardım Sempozyumu Sona Erdi

Gümüşhane Üniversitesinin ev sahipliğinde 2 gündür devam eden İlk ve Acil Yardım Sempozyumu sona erdi.

Gümüşhane'de İlk ve Acil Yardım Sempozyumu Sona Erdi
Sempozyumun son gününde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Acil ve İlk Yardım Ekipleri (Paramedik) tatbikat yaptı. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu bahçesinde yapılan tatbikata çok sayıda ilden katılımcı olmasına rağmen Gümüşhane, Trabzon, Gaziantep, Eskişehir ve Mersin olmak üzere 5 ilin paramedik ekipleri katıldı.

Araçta trafik kazası, tarım ilaçları zehirlenmesi, yüksekten düşerek intihar vakası, ateşli silah yaralanması ve gölde boğulma vakası gibi sık rastlanan vakaların seçildiği tatbikatta ayrıca uzmanlar tarafından ekiplere notlar verildi.

Yaralının vaka yerinden hastaneye götürüldüğü dönemin tamamını kapsayan tatbikatlar gerçeğini aratmazken, bazı bölümlerde maketlerle yapılan tatbikat bazı bölümlerde de hasta rolü yapan sağlık çalışanları ile gerçekleştirildi.

Tatbikatı, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen akademisyen, öğrenci ve sağlık çalışanları dikkatle izlerken, zaman zaman ekiplere kopya verenler de oldu.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Bodur, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada sempozyumun üniversiteler bazında bir ilk olduğunu belirterek amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Bodur, sempozyumun son gününde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen paramedikal ekiplerin araçta trafik kazası, tarım ilaçları zehirlenmesi, yüksekten düşerek intihar vakası, ateşli silah yaralanması ve gölde boğulma vakası ile tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek, paramediklerin zamanında olaya yetişmesi ile birlikte geriye dönüşün çok önemli olduğunu vurguladı .
Kaynak: İHA