Gazianteplilerin Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında organize edilen Gaziantep il etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Gazianteplilerin Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı
Yaklaşık 30 bin kişinin hınca hınç doldurduğu stadyumda, vatandaşlar dünya çocuklarının söylediği Türkçe şarkılarla eğlendi. Coşkuya ortak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, başarının baş mimarı Fethullah Gülen Hocaefendi'ye selam gönderirken, Türkçe'nin artık barış ve kardeşlik dili olduğunu söyledi.

10'ncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliği Kamil Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde gerçekleşen organizasyon öncesinde, Gaziantepliler stada adeta akın etti. Tribünlerin tamamı dolarken, saha içinde de binlerce vatandaş yer aldı. 18 ülkeden 120 öğrencinin yer aldığı etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kadir Çöpdemir'in sunuculuğu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkçe Olimpiyatları'nın büyük önem kazandığına vurgu yaparak, bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

Güzelbey, bu organizasyonlarda emeği geçen öğrencilerden, öğretmenlere kadar herkese teşekkür etti. Öğrencilerin performanslarıyla devam eden programda, etkinliği ana, altın ve gümüş sponsorlarına da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından plaket takdim edildi.Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da etkinliğe katılanlara selam gönderdiğini ifade etti.

Türkçe Olimpiyatları'nın manzarasına, insanları yüreğiyle bakması gerektiğini dile getiren Şahin, ­"Bugün bu yapılan çalışma şimdi yapılan çalışma değil, büyük bir emek var, büyük bir vefa var, büyük bir cefa var, büyük bir fedakarlık var, büyük bir azim var, büyük bir kararlılık var. Bir idealin nasıl bir zafere dönüştüğünün göstergesi, bir ilim ordusunun nasıl başardığının işareti." şeklinde konuştu.

Başarının baş mimarı Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de selam gönderen Şahin, "Dünyanın dört bir tarafında ay-yıldızlı bayrağımızı diken bütün öğretmenlerimize sevgimizi, saygımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Türkçe'nin olimpiyatlarla barış ve kardeşlik dili olduğunun altını çizen Şahin, "Kutuplaşmanın çoğaldığı, çatışmanın artığı bir dünya düzeninde anahtar burası, çare burası. Bu çareyi bu salondan hep beraber bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz sevgi topluluğuyuz, merhamet ve vicdan topluluğuz diyoruz. Türkçeyi zenginleştiren, güzelim Türkçeye renklerini, ahenklerini, seslerini ve desteğini veren 135 ülkeden gelen bütün kardeşlerimi de sizin adınıza selamlıyorum." dedi.

Konuşmanın ardından, öğrencilerin şarkı ve şiir kategorisindeki sunumları devam etti. Azerbaycan'dan Amerika'ya kadar bir çok ülkeden gelen öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirler tribünleri dolduran Gazianteplileri eğlendirirken, zaman zaman da duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Repertuarlarına Gaziantep türkülerini de alan dünya çocuklarına vatandaşlar da coşkuyla eşlik etti. Kazakistan ve Moğolistan'dan katılan öğrencilerin, sergilediği halk dansları büyük bir ilgiyle takip edildi. Olimpiyatta İbrahim Tatlıses’in “Gülüm Benim” parçasını seslendirerek şarkı dalında altın madalya kazanan Türkmenistanlı Ruslan Annamammedov İyla büyük alkış alırken, sesi Ahmet Kaya'ya benzeyen Pakistanlı Arsalan Naser, "Giderim" isimli şarkıyla tribünleri coşturdu. Büyük beğeni toplayan performansların ardından, protokol üyeleri, Türkçenin çocuklarıyla sahneye çıkarak, "Yeni Bir Dünya" şarkısını hep bir ağızdan seslendirdi. Konuşmaların ardından dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar, şarkı, türkü ve şiir okudu. Bakan Şahin, organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verdi. Tören sonunda Fatma Şahin, çocuklarla beraber ''Yeni bir dünya'' şarkısını birlikte söyledi.