Almanya’dan Gelen Olimpiyat Çocuklarından Vali Harput’a Teşekkür

10. Türkçe Olimpiyatları için Almanya’dan gelen öğrenciler, Bursa Valisi Şahabettin Harput’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Almanya’dan Gelen Olimpiyat Çocuklarından Vali Harput’a Teşekkür
Vali Harput, “Bu gençler dünyaya hakim olduklarında savaşlar, haksızlıklar olmayacak. Bunlar da yeryüzü cennetinin mimarları olacaktır.” dedi.

Vali Şahabettin Harput, Frankfurt – Alman Türk Kültür Olimpiyatları heyetini Çarşamba Valilik Binası’nda kabul etti. Word Media Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özkul, Vali Şahabettin Harput’un, Türkçe Olimpiyatları’nın Almanya’da düzenlenen finaline katıldığını hatırlatarak, “Hem oraya teşrifinizden dolayı teşekkür etmek hem de burada düzenlenen olimpiyatlarda derece alan öğrencilerimizi size bir buket olarak sunmak istedik.” diye konuştu.

“BUNLAR YERYÜZÜ CENNETİNİN MİMARI OLACAK”

Vali Harput ise Hessen’de yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın finalinde bütün Almanya’nın toplandığını belirtti.

Bu finali izleme imkanı bulduklarını ifade eden Harput, orada muhteşem bir coşku ve kaynaşma gördüklerini dile getirdi. Vali Harput, şöyle konuştu: “İnsanlar adeta sevgiden kanat takmış uçuyorlardı. Biz o güzellikten gerçekten mutlu olduk, bahtiyar olduk. Dünya bugün en çok sevgiye muhtaç, dünya samimiyete, dostluğa muhtaç, karşılıksız sevmeye muhtaç. İnsanlar çok basit çıkarlar uğruna dünyayı cehenneme çeviriyorlar. İşte bu gençler inşallah dünyaya hakim olduklarında dünyada savaşlar olmayacak, haksızlıklar olmayacak. Sevginin, adaletin, güzelliklerin hakim olduğu dünya adeta yeryüzü cenneti olacak. Bunlar da yeryüzü cennetinin mimarları olacaktır. Bu çocukları geleceğe hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” Almanya’daki finali kazanarak Türkiye’ye gelme hakkı elde eden öğrenciler Alexander Frellesen, Amina Sipcanin, Cemile Özkul ve İrem Alma, Vali Harput’a kısa bir gösteri sundu. Alexander Frellesen’in, İstanbul’a gelişi ve bir taksi şoförüyle girdiği diyalogu konu alan gösterisi büyük beğeni topladı. Vali Harput, öğrencilerin Türkçeye hakimiyetlerini överek, emeğe geçen herkese teşekkür etti.