''Olimpizm'' Temalı Etkinliklerle Düzenledi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerin ''Olimpizm'' temalı etkinliklerle düzenlediği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından gerçekleştirilen ''Olimpik gün yürüyüşü'' Muğla'da yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, sporcuların Kışla Parkı'nda yaptığı olimpik spor branşları gösterisiyle son buldu.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Ayşe İnceoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği sporcuların, spor kulüplerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnceoğlu, 20 yıldır Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerde milyonlarca kişinin katılımıyla global düzeyde kutlanan etkinliğin hiçbir ulusa, kişiye ve dine atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket olduğunu ifade etti.

''Olimpik Gün'' etkinliklerinin, halkın Türkiye'nin olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğini, olimpik kültür ve harekete inanan bir toplum olduğunu göstermesi açısından büyük önem arz ettiğini belirten İnceoğlu, etkinliklerine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Etkinlikte sporcular tekvando, bisiklet, jimnastik, okçuluk, hokey ve basketbol gösterileri yaptılar.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA