Has Parti Lideri Kurtulmuş 'medeniyet Krizi' Konferansına Katıldı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye karanlık odasından kurtulmadıkça bu millet ileri gitmez" dedi.

Has Parti Lideri Kurtulmuş 'medeniyet Krizi' Konferansına Katıldı
MÜSİAD, AKTİSAD ve ASKON Konya Şubeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen “Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu” konulu konferans, çok sayıda iş adamının katılımıyla MÜSİAD Konya Şubesi toplantı salonunda yapıldı. Konferansta konuşan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, geçmişten bugüne medeniyetin ve modernleşmenin Türkiye 'de yanlış algılandığını savundu.

Kurtulmuş, 'Dünyada anlaşılan en kötü modernizm, Türk modernizmidir. Osmanlı 'dan beri gelen bir çarpıklıktır. Türkiye 'nin modernizmi maalesef mutlak manada batılılaşma şekilde algılanmıştır. Taklit şeklinde algılanmıştır. Biz adamlarımızı Batı'ya gönderdik Osmanlı 'nın yıkılış döneminden itibaren. Gittiler, okudular. Ne okudular, Fransız sanatı okudular. İtalyan heykeltıraşçılığı okudular. İngiliz dili edebiyatı okudular. Orada bir takım şeyler öğrendiler. Ama öğrendikleri sadece şekille ilgili şeylerdi. Biz 'kravat takarsak modernleşiriz. Melon şapka takarsak modernleşiriz' zannettik. Dünyanın hiçbir yerinde modernleşme böyle görülmemiştir. Japonlar da Avrupa 'ya adam gönderdi. Fizik mühendisliği okudu. Kimya mühendisliği okudu. Nasıl fabrika yapılır onu öğrendi. Nasıl zırhlı araç yapılır onu öğrendi. Ama Avrupa 'nın kültüründen bir gram almadı. Onu aldı getirdi Japonya 'da büyük Japon kalkınmasını kurdu” diye konuştu.

'KARANLIK ODASINDAN TÜRKİYE KURTULMADIKÇA BU MİLLET İLERİ GİTMEZ '

1945-90 yılları arasında bütün dünya sanayileşirken Türkiye'nin bir karanlık oda tarafından yaya bırakıldığını söyleyen HAS Parti lideri Kurtulmuş, “Bu karanlık odayı deşifre etmemiz ve bu karanlık odanın işlerini çözmemiz mümkün değildir. 1938 'de bu ülke kendi uçağını uçurmuştur. Ama Türkiye 'nin karanlık odası, 1940 yılında uçak fabrikasını kapatmıştır. Şimdi Türkiye yerli uçağını yapmaya çalışıyor. 1950 'lili yılların başında bu ülkede otomotiv sektörü gelişsin diye büyük bir çaba harcandı. Ama maalesef bir karanlık el Türkiye 'nin o dönemde Volvo ile anlaşmasını da engelledi. Yıllarca bu ülkede yerli malı diye teneke otomobilleri sattılar. Türkiye 'nin karanlık odası, bu ülkenin sanayileşmesine engel oldu yıllarca. Bu Türkiye 'nin karanlık odasından Türkiye kurtulmadan bu millet ileri gitmez. Ekonomi alanında da, siyaset alanında da. İşte bizim Türkiye 'nin geleceğine ilişkin düşündüğümüz şey şu. Birinci adımda Türkiye bu karanlık geçmişiyle hesaplaşmalı. Bizim derdimiz bu; ülkenin elli sene sonrası nasıl kurulacak, gençler nasıl bir Türkiye 'de yetişecek. Ve bunun için yeni bir Türkiye 'nin kurulmasını zorunlu görüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA