Fatih Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci Twiter Mesajları İle Kutlandı

Fatih Üniversitesi 2012 mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin ailelerinden gelen Tiwiter mesajlarının projeksiyon ekranında yayınlanması ile başladı.

Fatih Üniversitesi 2012 mezuniyet töreni, Sinan Erdem Spor Kompleksi 'nde gerçekleşti . Mezuniyet törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezuniyet törenine Türkçe Olimpiyatları 'nda yarışan öğrenciler şarkılarını söyleyerek renk kattı. Törende fakülte mezunları sahneye çağrılarak duyguları alındı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Üniversite birincilerine ödüllerini taktim etti. Mezuniyet töreninde konuşan Bakan Yılmaz, öğrencilerin mezuniyet törenlerinde uzun konuşmalardan hiç memnun olmadığını bildiğini söyledi.

Kendisinin de uzun konuşmalardan hoşlanmadığını dile getirdi. Bakan Yılmaz, “Sevgili öğrenciler, eğitim bitmez, hayat devam ettikçe eğitim de öğretim de devam eder. Beşikten mezara eğitim bunun için söylenmiştir. Asla öz güveninizi kaybetmeyin. Umutlarınızı kaybetmeyin. Bu kültürün insanlarına umutsuzluk yakışmaz. Kendinize inanın ve güvenin. Bizler sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, okul sonrası hayatta sadece bilginin değil, karekterin davranışın da çok önemli olduğunu dile getirdi. Yılmaz, zekanın sadece tek başına yetmeyeceğini gönülünde çok önemli bir unsur olduğunu bu nedenle maneviyatı geliştiren kitapların okunmasını tavsiye etti. Mezuniyet töreninde konuşan Üniversite Rektörü Şerif Ali Tekalan, gelecekte Fatih Üniversitesi'ni bugünün mezunları idare edeceğini söyledi.

Tekalan, 'Her yönüyle siz idare edeceksiniz. Maddi yönüyle ihtiyacı varsa siz karşılayacaksınız. Sizin maddi yönde ihtiyacınız varsa bu üniversite karşılayacak. Dünyanın gelişmiş üniversiteleri, mezunların toplantıları ve onların planlarıyla bir noktaya geliyorlar ve hala da o şekilde devam ediyorlar. Bizim üniversitemiz de aynen bu sistemle gelişecek. ' dedi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin sahnede kep fırlatması ile sona erdi.