Sakarya İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantıları

Sakarya İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantılarına başladı.

Sakarya İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantıları
Meclis Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine pansiyon yapılması için Vali Mustafa Büyük’e İller Bankası’ndan 1 milyon 50 bin TL borçlanması için yetki verdi. Valilikten gelen diğer bir konu olan Emirdağ Mezarlığı’ndaki İl Özel İdaresinin hisselerinin Büyükşehire bedeli karşısında satılması talebinde ise AK Partili Fethi Sarıoğlu, meclis üyelerine de mezar yeri verilmesini talep etti. İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Oktay Yıldırım Başkanlığı’nda Haziran ayı toplantılarına başladı.

Haziran Ayının ilk toplantısına Valilikten gelen 3 konu görüşüldü. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk de katıldı.

Valilikten gelen konular arasında olan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine pansiyon yapılması için Vali Mustafa Büyük’e İller Bankası’ndan 1 milyon 50 bin TL borçlanması için yetki verilmesi komisyona havale edilmeden oybirliği ile kabul edildi. Konu hakkında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk borçlanmanın 2012 yılı bütçesi içinde yer aldığını ve ihalenin gerçekleştirilerek çalışmalara başlandığını söyledi.

Valilikten gelen bir diğer konu olan Emirdağ Mezarlığı’ndaki İl Özel İdaresine ait 42 Bin 782 metrekarelik alanın kamulaştırma Kanunu gereği Büyükşehir Belediyesine satılma isteği oldu. 41 bin 782 TL’ye satılması istenen alan için konuşan İl Genel Meclisinin eski başkanı Fethi Sarıoğlu, alanın çok eski bir yer olduğunu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Özel İdaresinin ortak mülkiyetinde olduğunu belirtti.

Sarıoğlu, “Eğer burası mezarlık olarak değerlendirilecekse Meclis üyelerine de mezar yeri tahsis edilmesi gerekir” dedi.

Konu Plan ve Bütçe Komisyonunca görüşülmek üzere oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe terminali olarak düzenlenen alanda İl Özel İdaresi’ne ait olan 566 metrekarelik alan için 56 bin 644 TL bedelle Kamulaştırma Kanunu gereği Büyükşehir’e satılması istemi de yine oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Alanın değerli bir alan olduğunu kaydeden Fethi Sarıoğlu iyi araştırılması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Kadir Sayın Taraklı İlçesi Karagöl Yaylasında 8 köyün içe suyunun karşılanması içilen yapılan göletin arıtması olmadığını belirterek, 8 köye içme suyu sağlayan gölete arıtma takılması için Meclise önerge verdi. Sayın’ın önergesi oybirliği ile Plan Bütçe ve Köylere Hizmet Komisyonuna oybirliği ile havale edildi .
Kaynak: İHA