Erdemli'de Çocuk Oyunları Festivali Yapıldı

Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti tarafından ''1. Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali'' etkinliği yapıldı.

Erdemli Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen festivalde, 12 okuldan 2 bin 623 öğrencinin katıldığı etkinlikte eski zamanlarda oynanan ''Seksek'', ''Tombik'', ''Mendik kapmaca'' ve ''Yakan top'' oyunları oynandı.

Çocuk oyunları festivalinde yapılan yarışmalarda dereceye giren okullara kupa ve madalyaları ilçe Kaymakamı İbrahim Özefe ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin tarafından verildi.

Etkinliğin ardından düzenlenen kupa töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, etkinliğin her yıl yapılması ve geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Metin, ''Bugün burada çocukluğumuzda oynadığımız oyunları ve kültürümüzü çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz. Onları iyi ve geleneklerine bağlı yetiştirmek bizlerin asli görevi'' dedi.

Çocuklara oyunlar öğretilirken birlikte oyun oynamayı, paylaşmayı, birlikte oynamayı, kazanmayı ve birlikte kaybetmenin öğretilmesi gerektiğini ifade eden Metin, şunları kaydetti:

''Bizim çocukluğumuzda oynadığımız ''seksek, mendil kapmaca, tombik ve yakan top'' oyunlarını çocuklarımıza öğretiyor ve oynamalarını sağlıyoruz. Gelecek bu etkinliklerimizi çocuk ligi olarak tüm okullarımızın katılımı ile yapmayı hedefliyoruz. Ninelerimizin dedelerimizin çocukluklarında oynadığı oyunları da tespit edip kurallaştırarak o oyunları da etkinliğimize eklemeyi düşünüyoruz. Salonda salonda oyun oynayan çocuklarımızı gördük ki, bu oyunlarla oynarken çok eğleniyorlar. Onların mutluluğu bizler için çok önemli. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz.''

Konuşmaların ardından çocuk oyunlarında dereceye giren okullar ve öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Kaynak: AA