Mhp’li Toskay’dan Alman Siyasetçiye Sert Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Thierse'nin Türk parlamenterlere yaptığı muameleye sert tepki gösterdi.

Almanya’da 8 Türkün öldürüldüğü Neonazi cinayetlerini araştıran federal ve eyalet meclis komisyonları ile görüşmek üzere Almanya’ya davet edilen ve dört partinin de temsilcilerinin yer aldığı heyette yer alan Toskay, "Toplantının sonuna doğru yapılan muameleden dolayı son derece üzüldük ve çok kırıldık. Birbirimizle aynı düşünmek zorunda değiliz ama düşüncelerimizi açıklarken saygılı davranmalıyız." diye konuştu.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Thierse, bu sabah yapılan toplantıda konu Neonazi cinayetleri olmasına rağmen, Türkiye’de Hıristiyanlara haksız muamele yapıldığını iddia etmiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının Alman kamuoyunu tahrik ettiğini öne sürdü. Thierse ayrıca, Türkiye'de tutuklu milletvekillerinin salıverilmesi talebinde de bulundu.Bunun üzerine söz alana Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, toplantının konusunun bunlar olmadığını ama başkan yardımcısı arzu ederse farklı bir ortamda bu konuları da kendisiyle tarışmaya hazır olduklarını söyledi.

Buna sinirlenen Thierse ise ellerini masaya vurarak toplantıyı bitirdi ve odadan hışımla ayrıldı.Toskay, bu hareketin kendilerini son derece üzdüklerini kaydederek, davetin Alman tarafından geldiğini ziyareti önemsediklerini hatırlattı. Thierse’nin muamelesinden son derece rahatsız olduklarını dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, bu şekilde muameleyi hak etmediklerini vurguladı.Heyette AK Parti'den Çiğdem Münevver Öktem, CHP'den Şafak Pavey ve BDP'den Nazmi Gür de yer alıyor. Heyetin Cuma günü görüşmelerini tamamlayıp Türkiye’ye dönmesi bekleniyor .