Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan'ın Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Eskişehir'in madencilik alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu söyledi.

Mercan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de Vali Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamlarında ziyaret etti.

Daha sonra Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret eden Mercan, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın kendisine siyasetin hemen hemen her alanında hizmet etmeyi nasip ettiğini kaydetti.

Mercan, mevki ve makamın geçici olduğunu belirterek, ''İnsan bir gün bir kürk giyer, başka bir gün o kürkü çıkarır. Önemli olan mevki ve makamları hangi amaç ve hizmet için kullandığınızdır. Bu bakımından bana böyle bir makamı tekrar nasip eden Allah'a şükranlarımı hamdediyorum. Çünkü Sayın Başbakanımızın da dediği gibi siyaset illa milletvekili, belediye başkanı olarak yapılmıyor'' dedi.

-''Hiçbir şekilde siyasi polemiklere girmek istemiyorum''-

Bakan yardımcılığı görevine atanmasının ardından Eskişehir'i ilk kez ziyaret ettiğini anlatan Mercan, şöyle konuştu:

''Daha önce olduğu gibi bundan sonra daha da hiçbir şekilde siyasi polemiklere girmek istemiyorum. Çünkü bu tür polemikler hepimizin enerjisini tüketiyor. Amaç eğer siyasette, halkımıza ve milletimize hizmet etmekse o zaman küçük gündelik siyasi polemiklerin içinde olmam. Allah'ın bugüne kadar bana verdiği bütün nimetlere baktığınız zaman Eskişehir'in büyük katkısı oldu. Tabiri caizse Eskişehir'in ölünceye kadar hizmetkarı olmayı borç biliriz. Eskişehir madencilik alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Gerek bor ve gerekse kıymetli madenlerle ilgili kentimiz zengindir. Bizim göreve gelmemizle burada bir hızlanma görmemiz gayet doğal. Eskişehir'de yeni kömür kaynakları bulundu. Bunların da en iyi biçimde değerlendirilmesine başlandı.''

Mercan, Eskişehir'deki yer altı suları konusunda yapılan çalışmaları biraz daha derinleştirerek daha sıcak kaynakların bulunması için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bir gazetecinin Eskişehir'deki Kızılinler Termal Turizm Projesi hatırlatması üzerine Mercan, ''Benim sorumluluk alanımda değil. Ama yapmayı arzu ettiğim şey ise Kızılinler'deki sismik çalışmaları biraz daha artırarak, yüksek dereceli sıcak su olup olmadığını araştırmaktır. Şu anda kuyuların derinliği 450 metre civarındaymış, 1000-1500 metre derinlikte daha yüksek sıcaklıkta kaynaklar bulunursa enerji üretiminde faydalanılabilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA