Uğur Meleke'den İbrahim Akın'a Açık Çağrı

CNN Türk televizyonunda 5n1k programına katılan futbol yorumcusu Uğur Meleke, İbrahim Akın’a bir çağrıda bulundu. Meleke, ‘İbrahim Akın, eğer bu memlekette bir şeylerin düzelmesini istiyorsa lütfen çıksın konuşsun’ dedi.

Uğur Meleke'den İbrahim Akın'a Açık Çağrı
Hatırlanacağı gibi 30 Nisan günü futbolda aylardır devam eden süreçle ilgili kritik bir karar açıklanmış, basın toplantısı düzenleyen Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören şike girişiminin sahaya yansımadığını belirtmiş ve 58. maddenin değiştirildiğini açıklamıştı.

Yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen bu süreci ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun açıkladığı futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamındaki cezaları izledi. TFF'nin internet sitesinden 71 madde halinde duyurulan kararlar uyarınca, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu'na 3, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi. Kurul, İbrahim Akın'ı 3 yıl, Serdar Kulbilge, Ümit Karan ve Ahmet Çelebi'yi 2'şer yıl, Cemil Turan, Cengiz Demirel, Mehmet Şen ve Yavuz Ağırgöl'ü de 1'er yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

İşte açıklamaları ve alınan bu kararları değerlendiren spor yorumcusu Uğur Meleke de açıklamalardaki ve alınan kararlardaki tezatlara dikkat çekti. Dün gece alınan kararların 1 ay önceki açıklamalarla benzerlik göstermekle birlikte farklı noktalarının olduğunu da belirten Meleke 'sahaya yansıyan şike yok' açıklaması ile İbrahim Akın 'a verilen ceza arasındaki çelişkiye işaret etti. 'İbrahim Akın ve Ahmet Çelebi müsabaka sonuçlarını etkilemiş ve ceza almışlarsa şike sahaya yansımıştır ' diyen Meleke, programın ilerleyen dakikalarında ise İbrahim Akın 'a açık bir çağrıda bulundu. İbrahim Akın 'a konuş diyerek seslenen Meleke, 'Futbol hayatın bitti zaten. 3 yıl men edildikten sonra üst düzey futbola dönmen çok zor. Eğer İbrahim Akın bu memlekette bir şeylerin düzelmesini istiyorsa lütfe çıksın konuşsun. Bizde neyin ne olduğunu öğrenelim' dedi.

İbrahim Akın'ın açıklamalarının memleket için iyi olcağını söyleyen Meleke, ülkeye, hükümete, federasyona ve başkana olan güvenin devam etmesi için bu açıklamaların önemli olduğunu da vurguladı.