İl Özel İdare Ağaçlandırırken Kazandırıyor

Kayseri İl Özel İdaresi 117 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

İl Özel İdare Ağaçlandırırken Kazandırıyor
İl Özel İdare, köylerde badem dikimlerini mahlep dikimlerine öncülük ederek, köy halkına ek gelir sağlama yolunu açıyor. Son 1 ay içerisinde 12 bin fidan dikimi daha yapan Kayseri İl Özel İdaresi, dikim sezonu boyunca toprakla 117 bin fidanı toprakla buluşturdu. İl Özel İdaresi ağaçlandırma yapmakla kalmayıp, köylüye ekonomik girdi sağlayacak mahlep ve badem dikimlerinin öncülüğünü de yapıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kurumsal olarak fidan dikimine önem verdiklerini, bir yandan ağaçlandırma yaparken diğer yandan da köylüye gelir getirecek türde fidan dikim çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

İl Özel İdaresi’nin ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra köylüyü kazandırmayı amaçladığını vurgulayan Atsız, “Köy yollarının kenarlarına sedir ve akasya türü fidanlar dikiyoruz. Bu durum daha çok yeşillendirme anlamında önem taşıyor. Yapılan teknik çalışmalar sonucu hem toprağı ve hemde iklimi uygun görülen bölgelere ise mahlep ve badem ekimleri yapıyoruz. Son olarak Özvatan Küpeli köyü sınırlarında idaremize tahsis edilen 174 hektar alanda toplamda 12 bin adet mahlep fidanı dikimi yaptık. Mahlep, özelliğinden dolayı çabuk gelişen ve aşıya uygun bir ağaç türü. Bir süre sonra bu mahlep fidanlarına kiraz aşılaması yaparak yöreye ekonomik girdi sağlamış olacağız.” dedi.

Atsız, ‘”63 bin 750 adet sedir, 28 bin 500 adet adet akasya ve mahlep ile 25 bin 300 adet badem ekimi yapılmıştır. Ekim yapılan alanlar dikenli tel ile çevrilip koruma altına alınmıştır.” ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA