Ölümsüz Eserlerin Söz Yazarı Adı Verilen Parkı Gezdi

Çankaya Belediyesince Karapınar Mahallesi'nde yaptırılan parka adı verilen emekli edebiyat öğretmeni, Sevginin çiçekleri birer birer açılır, Gerçek sevgiyi göster, Arıyı çiçekte balda sevelim, Sana öyle hasretim ki, Yunus gibi, Sevgi dolu şu gönlüm bir kuş gibi kanatlı, Şakayık gibi unutulmaz eserlerin söz yazarı Ayten Baykal, belediye meclis üyeleri ile parkı gezerek semt sakinleriyle sohbet etti.

Belediye hizmet alanı olarak ayrılmasına rağmen mahalledeki yeşil alan ve park ihtiyacından dolayı parka çevrilen alan Karapınarlıları memnun ederken, parka adı verilen emekli öğretmen Ayten Baykal'ı da duygulandırdı. Çok sayıda çocuk şarkısı ve Türk Sanat Müziği formunda bestelenmiş güftenin şairi Ayten Baykal, parkı gezdikten sonra "Bu onuru tüm öğretmen arkadaşlarımla paylaşıyorum. Çünkü günümüzde öğretmenler hak ettikleri değeri maalesef göremiyorlar" şeklinde konuştu.

İstanbul Eğitim Enstitüsü'ndenedebiyat öğretmeni olarak mezun olduktan sonra Alucra, Bolvadin, Kayseri ve Ankara'da öğretmenlik yapan Baykal, son dönem görev yaptığı Namık Kemal Ortaokulu ve Yıldırım Beyazıt Lisesi'nden öğrencileriyle hala görüştüğünü, yetiştirdiği öğrencilerinin onurlu, dürüst ve paylaşımcı insanlar olarak görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çankaya Belediye Meclisi üyeleri Sabriye Feyzioğlu, Güven Torun ve belediye başkan yardımcısı Buğra Gökçe ile parkı gezen Ayten Hoca, Başkan Tanık ve ekibine teşekkür etti.

ÇANKAYA'YA YENİ PARKLAR YENİ İSİMLER GELİYOR
Çankaya Belediye Meclisince alınan kararlar doğrultusunda önümüzdeki süreçte yapılacak parkların ismi de yavaş yavaş belirleniyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Rıfat Ilgaz Parkı'nın açılışında Ankara'da yetişmiş, eserleriyle ve yaşamlarıyla örnek olmuş önemli isimlerin adlarının parklarda yaşatılacağını belirten Bülent Tanık'ın açıklamalarının ardından kısa sürede isimlendirme çalışmaları da sonuç verdi. Rıfat Ilgaz, Füsun Sayek, Ziya Yılmaz, Ayten Baykal isimlerinin ardından Sabahattin Ali ve Meral Okay da Çankaya'da yaşatılacak. Sabahattin Ali adı yapımı süren parklardan birine verilirken, Meral Okay'ın adı da kendisinden önceyaşamını yitiren ve Çankaya'da bir parkta adı yaşatılan eşi Yaman Okay ile aynı parka verilecek .
Kaynak: İHA