Moskova’da Putin Karşıtı Gösteride 250 Kişi Gözaltına Alındı

Rusya’nın başkenti Moskova’da "Milyonların yürüyüşü" adı altında düzenlenen muhalif gösteride, 250 kişi gözaltına alındı.

Moskova’da Putin Karşıtı Gösteride 250 Kişi Gözaltına Alındı
Ayrıca gösteriyi çekmeye çalışan bir fotoğrafçı balkondan düşerek hayatını kaybetti. Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, gösteriye 30 bin kişinin katıldığı belirtilirken, miting organizatörleri gösteriye 100 bin kişinin geldiğini öne sürdü.4 Aralık parlamento seçimlerinin ardından başlayan gösterilerde on binlerce kişiyi meydanlarda toplayan muhalif gruplar bu kez de Moskova’nın merkez caddesi Yakimanka’dan Kremlin yakınında bulunan Bolotnaya Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi.

Gösteriye Rusya lideri Vladimir Putin karşıtı gösterilerin önemli isimlerinden Sergey Udaltsov, Aleksey Novalnıy ve Boris Nemtsov katıldı.

Bolotnaya’da düzenlenen mitinglerin ardından Kremlin’e ilerlemeye çalışan kalabalık güvenlik kordonunu aşmaya çalıştı. Kordonu aşmayı başaran göstericiler ile çevik kuvvet arasında arbede çıktı. Yaşanan olayda 6 kişinin yaralandığı belirtildi.Olaylar esnasında polisle çatışmaya giren 250'ye yakın göstericinin yanı sıra muhalif liderler Udaltsov, Novalnıy ve Nemtsov da gözaltına alındı.Öte yandan gösteri esnasında yürüyüşü yüksek konumdan çekmek isteyen bir fotoğrafçının bulunduğu balkondan düştüğü belirtildi. Hastaneye kaldırılan fotoğrafçının müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi .