Türk-Alman Kültür Olimpiyatları’nda Bursa-Hessen Kardeşliği

Bursa Valiliği ve Almanya Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen Türk-Alman Kültür Olimpiyatları’nda, 8 bin’i aşkın kişiye Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

Türk-Alman Kültür Olimpiyatları’nda Bursa-Hessen Kardeşliği
Türk-Alman Kültür Olimpiyatları ödül töreni Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapıldı. Almanya’da bu yıl ikinci kez düzenlenen olimpiyatların ödül törenine siyaset, sanat ve basın dünyasının tanınmış simaları ile binlerce Türk ve Alman katıldı.

Dostluk ve barış mesajları içinde gerçekleşen programda Hessen ve Bursa Valiliği’nin standı kuruldu. Turizm değerleri ile el işlerinin sergilendiği Bursa Valiliği standı, Türk ve Alman ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn ile Bursa Vali Şahabettin Harput, ödül töreni öncesinde Festhalle’de kurulan Hessen ve Bursa stantlarını ziyaret etti. Vali Harput’a Hessen’i simgeleyen maketlerden hediye edilirken, Vali Harput da Başbakan Yardımcısı Hahn’a İznik çinisi vazo hediye etti.Törene, Almanya’nın 14 bölgesinde aylarca süren elemeler sırasında sundukları şiirler, şarkılar, halk dansları ve tiyatro gösterileriyle ödüle layık bulunan öğrenciler katıldı.

Seçilen başarılı öğrenciler Frankfurt Festhalle’de akademi, basın ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinden ödüllerini aldı.Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Hahn, ödül töreninin Hessen eyaletinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Törene siyaset dünyasından saygın isimlerin katılması da en az bu kadar önem taşımaktadır.” dedi.

Vali Şahabettin Harput ise Almanya’nın Avrupa’nın en güçlü ülkesi ve Türkiye’nin de dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu vurgulayarak, “Hessen ile Bursa arasındaki kardeşlik, bu sürece yeni bir vizyon ve anlam katmıştır. Her renkten ve inançtan gelen bu çocuklar, geleceğin dünyasını sevgi, dostluk ve barış üzerine kuracak, tarih önündeki onurlu yerlerini alacaklar.” diye konuştu.

Programa Türkiye’den katılan ünlü yapımcı, oyuncu ve komedyen Hamdi Alkan ise sanat ve insanın buluşmasının samimiyeti de beraberinde getirdiğini söyledi.

Törenin sonunda çocuklarla birlikte sahne alan ünlü Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk de bir müzik ziyafeti sundu. Değişik dallarda birinci gelen öğrenciler, Türkiye’de düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Almanya’yı temsil edecek.