Patnos’ta 'Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası’

Ağrı’nın Patnos Kaymakamlığı ve Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası’ sona erdi.

Patnos’ta 'Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası’
150 öğretmenin katıldığı turnuvanın final maçı Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İshak Yalçın ve Patnos Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Kaya arasında yapıldı. Yetmiş dakika süren maçın sonunda İshak Yalçın rakibini mat ederek yendi.

Burada bir konuşma yapan Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilk defa öğretmenlere yönelik satranç organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Patnos’ta daha önce öğrenciler arası çeşitli kademelerde satranç turnuvası yaptıklarını ifade eden Kaymakam Niyazi, bu işi tüm Patnoslu vatandaşlara ve öğretmenlere yaymaya çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Niyazi, "Bu organizasyonda dereceye giren öğretmenlerimizi laptop ile ödüllendirdik. Turnuvanın ödülden ziyade centilmence bir yarış olması güzeldi. Bundan sonraki satranç turnuvasını ilçe genelinde yapmak için çalışma yürütüyoruz. İlçelerde yapılan turnuvaların ardından, ilçemizde bölge yarışmasını yapmayı planlıyoruz. Kaymakamlık olarak satranç turnuvasını geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Program turnuvada dereceye giren oyunculara laptop ve başarı belgesi verilmesiyle sona erdi .
Kaynak: İHA