Gediz Üniversitesi 15 Ülkeden Ekonomistleri Ağırlayacak

Gediz Üniversitesi, 15 ülkeden ekonomistlerin bir araya geleceği Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu düzenliyor.

IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis, 3 gün sürecek organizasyona onur konuğu olarak katılacak. Lewis, Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında merak edilenleri anlatacak. Gediz Üniversitesi, uluslararası çaptaki organizasyonlarına bir yenisini ekledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 23, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu düzenlendi.

Merkez Bankası’nın ana sponsorluğundaki “refah devletine yönelik tehditler” temalı etkinliğe 15 ülkeden (Türkiye, ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada, Brezilya, Hindistan, İran, Nijerya, Kazakistan ve Sırbistan) 45 ekonomist ve uluslararası ilişkiler uzmanı katılacak. Konuşmacılar arasında uluslararası ilişkiler, politik ekonomi ve kalkınma alanlarında dünya çapında otorite olarak kabul edilen Danimarkalı Prof. Dr. Knud Erik Jorgensen ve ABD’li Prof. Dr. Berch Berberoğlu da yer alacak. Dünya ekonomisinin son durumu İzmir’de analiz edilecek, Avrupa’da etkileri hissedilen, hala pek çok ülkeyi tehdit eden kriz masaya yatırılacak. Küresel ekonomi aktörlerinin Batı’dan Doğu’ya nasıl kaydığı değerlendirilecek; Türkiye, Hindistan, Çin, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gerçeği konuşulacak. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi zorlayan Türkiye’yi gelecekte nasıl bir tablo beklediğine ilişkin yorumlarda da bulunulacak.


MARK LEWİS İZMİR’E İLK KEZ GELECEK

Üniversite ve iş dünyasından çok sayıda ismin takip edeceği Gediz Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu’nun onur konuğu ise IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis olacak. İzmir’e ilk kez gelecek olan ABD’li Lewis, hem Türkiye’nin hem de dünyanın ekonomik olarak son durumuna mercek tutacak. İşsizlik, krizin açtığı sosyal yaralar ve fırsatlar, Türkiye ekonomisindeki değişim, Türkiye-IMF ilişkilerinde son durum gibi konularda merak edilenleri yanıtlayacak. IMF’in Türkiye temsilcisi, son dönemde dünya çapında tartışma konusu olan uluslararası kredilendirme kuruluşlarının piyasalara etkilerini, IMF’in bu kurumlara bakışını ve Türkiye’nin yakaladığı büyüme çizgisini sürdürmesi için nelere dikkat etmesi gerektiğini de anlatacak. ALTI AYLIK EMEĞİN SONUCUGediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 2 yıldır gerçekleştirdikleri Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu’na bir uluslararası bilimsel organizasyon daha eklemenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, “İzmir’de bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıkmıştık, bunu kısa sürede başardık. Gelecekte daha güzel işlere imza atacağız.” dedi.

Rektör Çevik, dünya ve ülke ekonomisinin 3 gün boyunca ele alınacağı sempozyumun 6 ay süren yoğun bir uğraşın sonucu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi zirvesine dönüşecek buluşmaya, bazıları Türkiye’ye ilk kez gelecek birbirinden değerli ekonomistler katılacak. Sempozyum, geleceğe projeksiyon tutması açısından büyük önem taşıyor.”