Altınkum'da Sahil Düzenleme Çalışmaları

Didim Altınkum Yalı Caddesi'nde sahil düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, geçen yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle hazırladıkları ''Altınkum Sahil Düzenlemesi'' projesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ve turizm işletmecileri ile birlikte Altınkum Yalı Caddesini gezen Belediye Başkanı Mümin Kamacı, çalışma alanında incelemelerde bulundu.

Kamacı, burada yaptığı konuşmada, projenin ilçenin turizmin nabzını tutan Altınkum'un cazibesini artırarak, esnaf ve turistlerin taleplerinin karşılanması amacıyla hazırlandığını hatırlattı.

Hedeflerinin Didim'in dünya standartlarında modern bir turizm kenti haline getirmek olduğunu ifade eden Kamacı, ''Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nın hemen yanı başındaki Yalı Caddesi, yapmış olduğumuz çalışma ile yeni bir görünüme kavuşacak. Granit taşları, bahçe mobilyaları ve sokak aydınlatmalarıyla Altınkum'un çehresi değişecek ve Didim'i ziyarete gelen tatilcilerimiz çok farklı bir görünümle karşılaşacaklar'' dedi.

Çalışmaların tamamlanabilmesi için Altınkum esnafının desteğinin de şart olduğunu dile getiren Kamacı, sadece belediyenin çalışmasının yeterli olmadığını söyledi.

Çalışmaları mayıs ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını kaydeden Kamacı, esnaflardan da duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA