AGİD Üyeleri, Filipinler Büyükelçisi Alarilla İle Bir Araya Geldi

Antalya Girişimci İşadamları Derneği tarafından Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

AGİD Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, Filipinler'de genç bir nüfus olduğunu ve yaş ortalamasının 21 olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ticareti Avrupa ve Orta Asya ülkeleriyle yaptığını belirten Alarilla, kendilerinin de Endonezya, Çin gibi yakın ülkelerle ticaret yaptıklarını kaydetti.

Alarilla, ''Türk zeytin yağlarını, unlarını bizim marketlerimizde görebilirsiniz. Türkiye ile ticari ilişkilerin büyümesi için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız'' dedi.

Filipinler'in bir dönem ekonomik problemler yaşadığını anlatan Alarilla, son dönemde ise ekonomilerinin istenen seviyeye ulaştığını belirtti.

Farklı ülkelerden bir çok yatırımcının Filipinler'den yer aldığını kaydeden Alarilla, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı.

AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı ise Antalya'da iş adamlarına yönelik ülke tanıtım toplantıları düzenlediklerini bildirdi. Amaçlarının tanıttıkları ülkelerde üyelerinin yatırım yapmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Taşçı, Filipinler'in bir turizm ülkesi olarak Antalya ile benzer yönleri olduğuna işaret etti.

Filipinler ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini vurgulayan Taşçı, ''AGİD 350 üyesiyle Antalya'nın en büyük iş dünyası ve sivil toplum kuruluşudur. Türkiye'nin dış ticaret hacmini artırırken, Antalya'nın da ihracatta söz sahibi olan bir şehir olması için gayret içindeyiz'' dedi.

Türkiye Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut da Filipinler'de ticari fırsatlar, ihraç ve ithal edilebilecek ürünler konulu sunum yaptı. Karabulut, dünyadaki bin şirketin 700'ünün çağrı merkezlerinin Filipinler'de olduğunu hatırlattı. Karabulut, Türkiye'nin Filipinler ile 300 milyon dolar olan ticaret hacmini artırması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı ve Filipinler Büyükelçisi Marilyn Alarilla birbirlerine hediyeler verdi .
Kaynak: AA