Vali Ali Kolat’ı Köylüler Halaylarla Karşıladı

Sivas Valisi Ali Kolat, Suşehri ilçesinde inceleme ve çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vali Ali Kolat’ı Köylüler Halaylarla Karşıladı
Vali Kolat, Suşehri ilçesine bağlı Aşağısarıca Köyü kavşağında İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, daire amirleri ve siyasi parti başkanları tarafından karşılandı.

Sivas’ta Eğitimi Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında başlatılan YİBO Okuyor Kitap Okuma Yarışması’nda 6 bin 692 sayfa olmak üzere toplam 52 kitap okuyarak okul birincisi olan Melek Toptaş isimli öğrenciye bisiklet hediye eden Sivas Valisi Ali Kolat, “Sivas’ta başlattığımız Eğitimi Artırma Projesi kapsamında şuanda Suşehri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na büyük bir katkı sağlamıştır. Öğrencilerimiz bu tür projelerle yönlendirmek onların geleceğini de yönlendirmelerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu projeleri artırılarak sürdürülmesini arzu ediyorum. Sivas’ta Eğitimi Artırma Projesi önemli kalite getirdi” dedi.

Suşehri Yatılı ilköğretim Bölge Okulu Müdürlüğü tarafından Vali Kolat’a tablo resim hediye edildi. Öğrenciler tarafından yıl içerisinde yapılan el becerilerinin sergilendiği, resim sergisi ve teknoloji tasarım dersi şenliği açılışını yapan Ali Kolat, burada sergide bulunan tasarımlar hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerle birlikte ebru çalışması yapan Vali Kolat, teknoloji ve tasarım dersinde öğrencilerin yaptıkları birbirinden ilginç tasarımları inceledi. Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu bahçesini de gezen Vali Ali Kolat, okul bahçesinin genişletilmesi için çalışma başlatacaklarını dile getirerek, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel’den okul çevresi hakkında bilgiler aldı. Suşehri Emine Birler Anaokulu’nu da gezen Vali Kolat, burada minik öğrencilerin halk oyunları gösterisini izledi ve anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu sergisinin açılış kurdelesini kesti.

KÖY MUHTARI HALAYLA KARŞILADI

İlçedeki temaslarının ardından Yeşilyayla köyüne geçen Vali Ali Kolat, burada Köy Muhtarı Zekayi Koç ve köylüler tarafından davul zurna eşliğinde halaylarla karşılandı. Vali Ali Kolat da halaya katılarak köylülerle birlikte halay çekti. Daha sonra köy meydanında bulunan kadınlarla bir araya gelen Kolat, köy kadınlarının sorunlarını dinledi. 15 yıl önce bir hastalık sonucu gözleri görmeyen Emine Akyol (36) isimli kadın, Vali Kolat’tan yardım ve destek istedi. Gözlerinin tedavi sonucu açılabileceğini söyleyen Akyol, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavisini tam olarak yerine getiremediğini ve bu konuda kendisinden yardım beklediğini söyleyerek yardım talebini anlatan mektubu Vali Kolat’a verdi.Küçükgüzel köyünde bir işadamı tarafından yaptırılan Bin büyükbaş kapasiteli ahırları da gezen Kolat, Daha sonra Akıncı ve Günlüce köyüne geçerek, buradaki Antep fıstık üretimi hakkında bilgiler aldı .
Kaynak: İHA