Sivas Valisi Ali Kolat, Suşehri'nde İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Ali Kolat, Suşehri ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Kolat, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Gölova Kaymakamı Mustafa Temiz, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Suşehri Yatılı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bahar şenliğine katılan Kolat, Sivas'ta Eğitimi Artırma Projesi kapsamında başlatılan ''YİBO Okuyor'' adlı kitap okuma yarışmasında 52 kitap okuyan Melek Toptaş adlı öğrenciye bisiklet verdi.

Kolat, burada yaptığı konuşmada, ''SEKAP Suşehri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na büyük bir katkı sağlamıştır. Öğrencilerimizi bu tür projelere yönlendirmek onların geleceğini de yönlendirmelerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu projelerin artırılarak, sürdürülmesini arzu ediyorum. Sivas'ta Eğitimi Artırma Projesi Sivas'a önemli kalite getirdi'' dedi.

Vali Kolat'a daha sonra yağlı boya tablo hediye edildi. Öğrencilerin yıl sonu sergisini de açan Kolat, sergi sırasında ebru çalışması yaptı. Suşehri Emine Birler Anaokulu'nu da ziyaret eden Kolat, öğrencilerin halk oyunları gösterisini izleyerek, yıl sonu sergisinin açılışını yaptı.

Yeşilyayla köyünü de ziyaret eden Kolat, burada köy muhtarı Zekayi Koç ve köylüler tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Köylülerle birlikte halay çeken Kolat, köyü gezdiği sırada kadınların sorunlarını dinledi.

Burada görme engelli Emine Akyol adlı kadın gözlerinin tedavi sonucu açılabileceğini belirterek, Kolat'tan yardım talebinde bulundu.

Kolat, Küçükgüzel köyünde bir iş adamı tarafından yaptırılan bin büyükbaş hayvan kapasiteli ahırlar hakkında bilgi aldı. Kolat, daha sonra Akıncı ve Günlüce köyüne geçerek, buradaki antep fıstığı üretimi hakkında bilgi aldı .
Kaynak: AA