Kadın Eğitim Merkezlerine ABD’den Önemli Ziyaretçi

Altındağ Belediyesi’nin Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirdiği başarılı proje ve çalışmalar uluslararası arenada dikkat çekmeye devam ediyor.

Kadın Eğitim Merkezlerine ABD’den Önemli Ziyaretçi
Amerika Birleşik Devletleri Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal’ın eşi Sandra Deal ve Georgia Uluslararası Ticaret Direktörü Kathe Falls, çalışmalar hakkında bilgi edinmek için Örnek Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler tarafından New York’ta düzenlenen “Kadının Statüsü Komisyonu 55.oturumu” toplantısına davet edilen ve kadınlara yönelik yaptığı başarılı çalışmaları ile dünyaya örnek gösterilen Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri’ni yerinde görmek için Altındağ’a gelen Sandra Deal, merkezlerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ülkesindeki yardıma muhtaç kadın, çocuk ve evsizler için gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile tanınan Deal, olumsuz şartlarda yaşamaya çalışan kadın ve çocukların dünyanın ortak sorunu olduğunu belirterek, “Ekonomik ve sosyal yoksunluklardan dolayı iyi bir hayat yaşayamayan ve hakları suistimal edilen kadın ve çocuklar her zaman kalbimizde” şeklinde konuştu.

Deal, merkez üyesi kadınlar ile sohbet etti. El becerileri ve ney kursu kursiyerleri ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektiren Vali eşine Örnekli kadınlar el işlemesi başörtüsü hediye etti. Örnek Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki temaslarının ardından Hamamönü’ne geçen ABD’li heyet, burada da El Ürünleri Pazarı’nı ziyaret etti ve Altındağlı kadınların el emeği ürünlerini ilgiyle inceledi .
Kaynak: İHA